Ladin'in oğlu İngiltere'de yaşamak için başvuru yaptı

ROMA (İHA) - Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in küçük oğlu Ömer Bin Ladin'in, İngiltere'de yaşamak için vize talebinde bulunduğu öğrenildi.

İngiltere'de yayınlanan Mail on Sunday'in haberini sayfalarına taşıyan İtalyan internet sitesi www.tgcom.mediaset.it , Bin Ladin'in 26 yaşındaki küçük oğlu Ömer'in İngiltere'de yaşamak için geçtiğimiz Kasım ayında Kahire'deki İngiltere Büyükelçiliği'ne vize başvurusunda bulunduğunu belirtti. Vize talebinin, Ömer Bin Ladin'in 52 yaşındaki İngiliz Jane Felix Browne'la evli olmasına dayandırılarak istendiği ifade edildi. Haberde Ömer Bin Ladin'in, Afganistan'daki El Kaide kamplarında eğitim gördüğünü itiraf ettiği bilgisine de yer verildi. Öte yandan İngiliz yetkililerin, Ladin'in vize talebini değerlendirmek amacıyla Browne ile bu yönde uzun süren görüşmeler yaptığı kaydedildi. İngiliz yetkililerin, çiftten evliliklerinin gerçek olduğunu ispatlamasını istediği de belirtildi.

Reklam
Reklam

Kahire'de tanıştıktan sonra 2006 yılında Jane Felix Browne'la evlenen Ömer Bin Ladin'in, istenilen belgeleri ve garantiyi vermesi durumunda İngiltere sınırları içinde süresiz kalmasını sağlayacak vizeyi alabileceği ifade ediliyor.