Lafarge'dan örnek davranış

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Darıca Beldesi'nde faaliyet gösteren Lafarge Aslan Çimento Fabrikası'nın Genel Müdürü Cevat Erdeve, bu yıl iftar yemeği vermek yerine Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde (Zihinsel Özürlüler Okulu) öğrenim gören 61 öğrenciye yaklaşık 4 milyar lira değerinde giyecek yardımında bulundu.

Lafarge Aslan Çimento Fabrikası Genel Müdürü Cevat Erdeve, her yıl Ramazan ayında adet olarak protokol ve işadamlarına yönelik düzenledikleri iftar yemeklerini bu yıl yapmayarak, harcanacak para ile ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Bu amaçla fabrika, Gebze'de eğitilebilir zihinsel öğrencilere yönelik eğitim-öğretim veren Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen toplam 61 öğrenciyi ayakkabıdan kazağa, pantolondan kabana kadar baştan aşağı giydirerek sevindirdi.

Reklam
Reklam

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan'ın da katıldığı yardım töreninde çocuklara içinde kaban, kazak, gömlek, pantolon, bot ve çizmenin olduğu yardım paketleri dağıtıldı.

Fakir öğrencileri giydirdikleri için çok mutlu olduğunu belirten Müdür Cevat Erdeve, "Geçmiş yıllarda protokol yemeği adı altında işadamlarına, arkadaşlara yemek verirdik. Bu sene ise bunu kaldırmayı düşündük ve onun yerine fakir aile çocuklarına yardım yapmayı uygun bulduk. Bu olay o yemeğin yerine yapılmış bir vazifedir. Bu vazifeden dolayı büyük mutluluk ve onur duyuyoruz" dedi.

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan ise, "Öğretim yılı başında vatandaşlarımızdan bir gün içtikleri sigaranın parasını yoksul öğrencilere vermelerini istemiştik. Şimdi de iftarlarda verilen yemeklerin azaltılarak, okullardaki öğrencilere yardım yapılmasını istiyoruz. Lafarge buna güzel bir örnektir. Bu yardımdan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Lafarge'nin davranışının diğer işadamlarına bir örnek teşkil etmesi dileğinde bulunan Okul Müdürü Hakkı Oral da iftar yemeklerinin ihtiyaç sahibi okullara yönlendirilmesini istedi.

Reklam
Reklam