Laiklik karşıtları bunu yaptırmıştır

İSTANBUL (İHA) - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınan Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, "Özellikle laiklik karşıtlarına yönelik uygulamalarımdan rahatsız olan kişiler bunu yaptırmıştır" dedi.

Alemdaroğlu, görevden alınmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, karardan dolayı kimseye kırgın olmadığını belirterek, "Resmi tebligat bana biraz önce yapıldı. YÖK bir karar aldı ve bunun uygulamasını yaptı. Bu bileşik bir işlemdir. Hukukun üstünlüğünü ve bazı hukuki kararları uygulamayışım söz konusu ise, hukukun gereğinin uygulanması gerekir.

Reklam
Reklam

Bu işlem şahsıma yapılmış bir işlem değildir, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini her zaman savundum, bundan sonra da savunacağım. Özellikle laiklik karşıtlarına yönelik uygulamalarımdan rahatsız olan kişiler bunu yaptırmıştır. YÖK'ün aldığı kararın Cumhurbaşkanlığı tarafından ya kabul edilmesi, ya da reddedilmesi gerekir. Bu, Cumhurbaşkanlığı'nın kişisel tasarrufunda değildir. Tanzimat Fermanı'ndan beri ilk defa böyle yargısız bir infaz yapıldı" diye konuştu.