Lalapaşa Camii'ni Bir Holding Restore Ettirecek

Erzurum'un tarihi varlıklarından Lalapaşa Camii'nin Türkiye'nin önemli bir holdingi tarafından restore ettirileceği bildirildi. Osmanlı Devleti...

Erzurum'un tarihi varlıklarından Lalapaşa Camii'nin Türkiye'nin önemli bir holdingi tarafından restore ettirileceği bildirildi.

Osmanlı Devleti dönemi eserlerinden Lalapaşa Camii'nin restorasyon programına alındığı belirtildi. Vakıflar Erzurum Bölge Müdürü Kenan Ungan, Yakutiye ilçe merkezindeki Lalapaşa Camii ile Narmanlı Camii'nin restorasyonlarının yaptırılacağını söyledi. Ungan, isminin açıklanmasını istemeyen ülke çapında tanınmış bir holdingin Lalaşa Camii'nin restorasyon masrafını üslendiğini ifade etti. Lalapaşa Camii'nin restorasyon, restitüsyon ve rölöve projelerinin çizimine başlandığını belirten Ungan, söz konusu projelerin Anıtlar Yüksek Kurulu'nun gelecek ay yapılacak toplantısına yetiştirileceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Söz konusu holdingin başında bir Erzurumlunun bulunduğuna vurgu yapan Ungan, "Erzurumlu hemşehrimizin başında bulunduğu holding, tarihi Lalapaşa Camii'ni restore ettirmek istiyor. Bu konuda başvurularını yaptılar. Gerekli projelerin Anıtlar Kurulu'ndan geçirilmesinin ardından Lalapaşa Camii'nde restorasyon, rolöve restitüsyon çalışmaları başlatılacak. Bu çalışmaların en az bir yıl sürmesi planlanıyor." şeklinde konuştu.

Vakıflar Bölge Müdürü, Osmanlı dönemi eseri olan Narmanlı Camii'nin ise restorasyonun kurum tarafından gerçekleştirileceğini kaydetti. Narmanlı Camii'nin de restorasyon planlarının çizimine başlandığına değinen Ungan, "Şehrimizdeki önemli ecdat yadigarlarından birisi olan Narmanlı Camii'nin restorasyon çalışmalarını Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak gerçekleştireceğiz. Bu camimizin restorasyonunun da en az bir yılda tamamlanması hedefimiz. Ayazpaşa Camii'nin de restorasyonuna yıl içerisinde başlanacak." şeklinde bilgi verdi. Vakıflar Bölge Müdürü, ayrıca ihalesi biten Kasımpaşa ve Kemhan camilerinin de restorasyon çalışmalarına bu ayın ortalarında başlanacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: