Lale Dağlarında Lale Sayısı Azalıyor

Erzurum’un Oltu İlçesinin kuzeyinde bulunan Sitere tepeleri diğer adıyla lale dağlarında her geçen yıl lale...

Erzurum’un Oltu İlçesinin kuzeyinde bulunan Sitere tepeleri diğer adıyla lale dağlarında her geçen yıl lale sayısı biraz daha azalıyor. Doğaseverler lale sayısında azalmanın sebebinin ise lale toplamaya gelenlerin laleleri kökleriyle söküp almaları olduğunu belirtiyorlar.

Halitpaşa Mahallesinde ikamet eden Doğasever vatandaş Kadir Akyüz, “15 yıl önce bu dağlar lale ile doluydu ama şimdi dışarıdan gelen insanlar laleleri kökleriyle soğanlarıyla koparıyorlar bundan dolayı lalelerimiz bitmek üzere rica ediyorum lale toplayacaksanız köküyle koparmayın kökleri toprak içerisinde kalsın doğaya zarar vermeyin üç beş yıl sonra dağlarımızda Otluda lale bulamayacağız. Kır laleleri dağlarımızı güzelleştiriyor doğayı güzelleştiriyor. Dağlarımızda sadece lale yetişmiyor menekşe, papatya her türlü çiçek yetişiyor. Duyarlı olalım çiçeklerimize ve doğaya zarar vermeyelim” dedi.

Reklam
Reklam

Yöresel sanatçı olan Kadir Akyüz, lalelerin güzelliğinden esinleyerek bestelediği türküyü kameralar karşısında seslendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz