Lale Orta hakemliği bıraktı

Yaklaşık 20 yıl ulusal ve uluslararası maçlarda Türkiye'yi ve Türk kadınını başarıyla temsil eden, ilk FİFA kokartlı bayan hakem Yrd. Doç. Dr. Lale Orta hakemliği bıraktı.

Halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanlığı görevini yürüten Yrd. Doç. Dr. Orta, 5 Kasım tarihinde İspanya ve Belçika takımları arasında oynanan Bayanlar Dünya Kupası Grup Eleme maçında son kez düdük çaldı.

Yrd. Doç. Dr. Orta, 1976 yılında başlayan futbol hayatında birçok başarıya imza attığını, Türkiye'nin adını uluslararası futbol kamuoyunda sık sık duyurduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yaş haddi nedeniyle hakemliği bıraktığını açıklayan Lale Orta, şöyle konuştu: "Hakemlik hayatım boyunca 60'ı uluslararası, yaklaşık bin 500 maç yönettim. Verilen her görevde, ülkemin adını gururla andırdım. Çok güzel anılarım oldu. 20 yıldan bu yana Türkiye'nin ve Avrupa'nın birçok sahasında verdiğim mücadelede, her metrekaresini alınteriyle suladığım, adalet, sevgi ve dostluk tohumları ektiğim sahalardan, hiç bitmeyen gökkuşağının oluşacağı günlerin inancı ve umuduyla veda ediyorum. Biraz olsun, futbola ve spora hizmet edebildiysem, bu gök kubbede bir hoş seda bırakabildiysem, ne mutlu bana."

Orta, hakemliği bırakmasına karşın spordan ve özellikle futboldan kopamayacağını, misyonunu bozmadan Türk sporuna hizmet etmeyi sürdüreceğini kaydetti.