Laleli esnafından okul bağışı

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Laleli bölgesinde bulunan Kâtip Kasım İlköğretim Okulu’na 40 bin...

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Laleli bölgesinde bulunan Kâtip Kasım İlköğretim Okulu’na 40 bin lira bağışta bulundu. Derneğin yardımı okulun tadilatında kullanıldı.
LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, üç senedir okula destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini dile getirdi.
Türkiye’nin dört bir yanında ders zili çaldı. Öğrenciler, büyük bir coşku ile okullarının yolunu tuttu. Kâtip Kasım İlköğretim Okulu’nda okuyan 900 öğrenci, LASİAD’ın katkılarıyla yenilenen okullarında derse başladı. Derneğin 40 bin liralık yardımıyla eğitim kurumunun tüm tadilatı yapıldı.
Okulun açılış törenine Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, İlçe Kaymakamı Hasan Karakaş ve LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca katıldı.
Törende söz alan Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, Osmanlı’nın bakiyesi olan gençlerin Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağını vurguladı. Ülkenin son 10 senede kadim medeniyet olarak algılanmaya başlandığını anlatan Demir, “Kadim medeniyet olarak algılanmanın yolu eğitimdir. Hayatınızda bilgiyi ne kadar kullanırsanız, o kadar ayrıcalıklı olursunuz. Fatih’te bugün 80 bin çocuk okula başlıyor. Bu okulun hedefi New York, Paris, Londra’daki bir okulun eğitim düzeyine ulaşmak olmalıdır. Bu düzeye ulaşılabiliriz, çünkü buradaki çocuklarımızın kapasitesini biliyorum.” dedi.
LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca da uzun seneler bölgenin okulu olan Katip Kasım İlköğretim Okulu’na yardım ettiklerini belirtirken, “Üç senedir okulun tüm sorumluluğunu aldık. Bölgei işadamları olarak elimizden ne gelirse yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu sene 40 bin lira tutarında okulun yenileme ve tadilat çalışmalarıyla okulun içi boyandı, zeminlerin tamamı seramik yapıldı, iç dış cepheler boyandı, kapılar tamir edildi. Çocuklar bizim geleceğimiz. Biz bugün onlar için çalışmalıyız ki, ileride onlar da ülkemizi en üst seviyelere taşısın. Burada okulumuza katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim. Okula desteğimiz uzun seneler devam edecek. Allah hepinizi zihin açıklığı versin.” ifadelerini kullandı.
Kâtip Kasım İlköğretim Okulu Müdürü Serdar Esina ise başarı elde etmek için çalıştıklarını ve bu hedefe varılmasında destek veren tüm kişi ile kurumlara teşekkürlerini iletti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz