Laleli’de “12 Turluk Hırsızlık” Güvenlik Kamerasına Takıldı

Fatih’te bir minibüsün içerisindeki cep telefonunu gözüne kestiren şüpheli, 11 kez araç çevresinde tur attıktan...

Fatih’te bir minibüsün içerisindeki cep telefonunu gözüne kestiren şüpheli, 11 kez araç çevresinde tur attıktan sonra 12’nci turda cep telefonuyla kayıplara karıştı. 12 turluk hırsızlık çevredeki iki işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay, 14 Şubat 2013’te Laleli Genç Türk Caddesi üzerinde yer alan bir işyerinin önünde meydana geldi. Kumaş toptancılığı yapan işadamı Mehmet Ali Yüksektepe, sipariş üzerine yüklediği kumaşları minibüsü ile Laleli’ye getirdi. İşyerinin önüne park eden Yüksektepe, müşterisi ile birlikte malları indirirken bu sırada minibüsünün şoför mahallinde bıraktığı cep telefonu şüpheli bir şahıs tarafından çalındı. Cep telefonunun çalındığını sonradan fark eden Yüksektepe, olayı polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri sokak üzerindeki iki ayrı işyerine ait güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Polis şüphelinin yakalanması için çevrede eşkal tespit çalışması başlattı.

Reklam
Reklam

11 TUR ATAN HIRSIZ, 12’NCİ TUDA TELEFONLA KAYIPLARA KARIŞTI

Yaşanan olay çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Minibüsün önünden geçerken cep telefonunu fark eden şüphelinin planını devreye sokmak üzere harekete geçtiği görülüyor. Görüntülerde; fark ettiği telefonu almak için tam 11 kez sokak üzerinde tur attığı gözlenen şüphelinin eylem öncesinde kapüşonunu giydiği dikkat çekiyor. Sokakta tur attığı sırada minibüsün çevresinde dolaşan şüpheli bir yandan etrafı kolaçan ederken, diğer yandan araç kapısının açık olup olmadığını eliyle kontrol ettiği dikkat çekiyor. Görüntüler; şüphelinin attığı 11’nci turun ardından cep telefonunu alarak uzaklaşmasıyla son buluyor.

Hırsızısın yakalanmasını isteyen Mehmet Ali Yüksektepe, “Saat 09.00 sıralarında Laleli’ye mal götürdüm. Araba ile geri yanaştım ve hiç farkında da değilim. İnerken telefonu koltuğun üzerine bırakmıştım. Mal boşaltmaya indim o arada arabanın yanına geçmiş hiç haberimiz yok. Arabanın yanına geçtim baktığımda arabanın kapısı açık. Mal verdiğim dükkanın sahibiyle mal boşaltıyorduk. Telefon ihtiyacı duydum, arabanın diğer tarafına geçtim ama baktım ki telefonum yok. Güvenlik kamerası var. Oradaki polis arkadaşlar geldi, raporlarları karakola götürdüm. Bu hırsızlığı hiçbir cezası yok. Yalnızca telefonumun geri gelmesini istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: