Lamborghini Gallardo yenilendi

Lamborghini’nin en başarılı modellerinden biri olan Gallardo, 2013 model yılı için makyajlanmış.

Süper otomobil segmentinde eşsiz tasarımlarıyla her zaman dikkat çekmeyi başaran Lamborghini, Gallardo modeliyle herkesin beğenisini kazandı. Eski modellerinde gördüğümüz uçuk tasarımları biraz sadeleştiren firma bu sayede daha geniş kitlelerin beğenisini kazanan bir model yaratmayı başardı. Lamborghini, bu başarılı modeli ürün gamından kaldırmaya niyetli değil. Aksine geç de olsa bu modeli makyajlamayı tercih etmişler.
2013 yılında yollara çıkacak olan yeni Gallardo, çok büyük yeniliklere sahip değil. Dış tasarımda yapılan değişiklikler genellikle aracın görünüşünü biraz olsun değiştirmek adına gerçekleştirilmiş. Ön ve arka tasarıma bakıldığında orta kısımdan başlayıp kenarlara doğru inen çizgiler dikkat çekiyor. Bununla birlikte ön bölümde yer alan hava kanalları daha agresif tasarlanmış ve araca daha sert bir görünüş kazandırmış. Görsellik dışında bir amaca hizmet eden tek yenilik yandaki hava kanallarının genişlemesi olmuş. Bu kanalları büyüten Lamborghini hem aerodinamik hem de motor soğutma sisteminde iyileşme sağlamış.
Lamborghini, Gallardo modelleriyle birlikte opsiyonel stil paketi sunuyor. Bu paket ile birlikte ön ve arka bölümdeki kanatçıklar parlak siyah renge boyanıyor ve aracın detaylarının daha fazla göze çarpması sağlanıyor. Fakat asıl fark yaratan paketin adı “Edizione Tecnica” ve araca farklı bir görünüm kazandırıyor. Arkaya eklenen sabit kanat, karbon seramik frenler, mat siyah- mat beyaz ve turuncu renkler bu pakette sunulan eklentiler.
Yeni Gallardo, şimdiye kadar olduğu gibi Coupe ve üstü açık Spyder tiplerinde üretiliyor. Motor seçeneklerinde de bir değişiklik bulunmuyor; 5 litrelik V10 motorlar 542 ile 562 beygir arasında değişen güce sahip ve 4 tekerden çekiş sistemiyle birlikte geliyor. Lamborghini bu yıl seriye 530 beygir civarında güç üreten arkadan itişli bir modeli de eklemiş.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/94408/lamborghini-gallardo-yenilendi/2/)