Lanet Olası NASA Yine Uzayda 'Bir Şeyler' Buldu Ama Bizden Saklıyor!

Aman tanrım! Uzaylı bir yengeç!!!

NASA'nın geçen gün internette yayınladığı Mars yüzeyi ile alakalı fotoğraflar arasında öyle bir tanesi vardı ki sosyal medyayı resmen salladı. Yanlışlıkla koyulduğu iddia edilen fotoğraf yetkililerin fark etmesi sonucu hemen kaldırıldı ama uzaylı avcılarından kaçmadı! Fotoğrafta daire içinde görülen ''Uzaylı Dev Yengeçimsi'' için kaçamak cevaplar veren NASA'lı yetkililer sadece ''Kardeş bu bizim işimiz değil, yengeç mi ot mu bilemem'' diyerek bu gizemi daha da enteresan bir hale getirdi.

Reklam
Reklam

Koskoca Nasa bizimle resmen oyun oynuyor!

Görüntüyü yakınlaştırınca alt kısımda beliren yapıvari bir şekil ve yıkık duvar!

Uzay üssü mü o?

Vallaha da uzay üssü!!

Ay bana bir şeyler oluyor!

Aylak bakkal bir şey tartar derler ya sevgili okuyucular işte bu haberi ciddi ciddi yapan siteler var ve sayıları azımsanamayacak kadar fazla. Abuk subuk fotoğraflarda (ki genellikle 10 pikselden hallice olur bunlar) inanılmaz şeyler görürler, gördükleri şeye inanıp diğer insanları da inandırma çabasına girerler.
bu haberi yapan da ufosightingsdaily.com denen abuk site.

O yıkık duvar, üs ve yengeç dedikleriniz sadece birer KAYA PARÇASI olmasın?

Peki biz bunu neden içerik yaptık? Size buna inanan insanların (muhtemelen) muzdarip oldukları bir özellikten bahsetmek için.

Bu durumun tıpta bir adı var. Pareidolia Sendromu. Saçma sapan şeyleri, olan varlıklara benzetme hastalığı dersek pek de yanılmış olmayız. Mesele en basit şekilde örneklendirmek gerekirse bulutları hayvanlara benzetmek gibi bir durum söz konusu.

Reklam
Reklam

Mars'ta yüz, eşek, koyun, yengeç, sigara paketi gördüklerini iddia eden ve bunu şu tarz görseller ile ispatlamaya çalışan insanları görünce koşarak oradan uzaklaşın. Ha eğer ''evet ya valla benziyormuş'' diyorsanız maalesef siz de Pareidolia fenomenine bir tık uzaktasınız :(