Lapseki Belediye Meclisi Olağanüstütoplandı

ÇANAKKALE (AA) - Lapseki Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. MHP gurubundan 2 üyenin katılmadığı toplantıda, 2 konu görüşüldü.

ÇANAKKALE - Lapseki Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. MHP gurubundan 2 üyenin katılmadığı toplantıda, 2 konu görüşüldü. Mustafa Kemal Atatürk Meydanı ve Parkı ile batı sahilinde yer alan ve geçen hafta ihaleye çıkarılan belediyeye ait çay ocağını, ihaleyi alan firmanın vazgeçmesi üzerine belediyenin işletmesi kararı oy birliğiyle alındı. Belediye, bu yıl çay ocağında çayı, 50 kuruşa, diğer içecekleri de maliyet artı yüzde 50 karla satacak. Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni yapılan alanın çok güzel olduğunu belirterek, "Her akşam dolaşıyorum, tüm banklar dolu. Vatandaşlar orada çay içmek istediklerini söylüyorlar" dedi. İhaleye alan firmanın işi kendilerine bıraktığını ifade eden Ekim, vatandaşa hizmet için bu kararı aldıklarını kaydetti. Toplantıda, ayrıca Lapseki Kirazı Coğrafi İşaret Tescili Marka Değeri Projesi"ne ortak olma konusu görüşüldü. Ekim, ziraat odasının girişimiyle başlatılan "Lapseki şeftalisinin markalaşması" çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, şimdi ise Lapseki kirazının markalaşması yönünde kendilerine teklif geldiğini söyledi. "Teklifi sizlere sunuyoruz. Sizlerde uygun görürseniz, bu projeye maddi katkıda bulunacağız" diyen Ekim, projede, kaymakamlık, üniversite, ziraat odası ve belediye omak üzere 4 ortak bulunduğunu kaydetti. Projenin maliyetinin yüzde 20’sini belediyenin karşılayacağını belirten Ekim, "Projenin maliyeti yüz bin lira. 80 bin lirasını Güney Marmara Kalkınma Ajansı karşılayacak. Belediyemiz sadece 20 bin lirasını verecek. İlçemiz için önemli bir proje" diye konuştu. Daha sonra "Lapseki Kirazı projesi", oy birliği ile kabul edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: