Lapseki'de Avcıları Eğitim Veriliyor

ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki'de avcılara yönelik eğitimler sürüyor.

ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki'de avcılara yönelik eğitimler sürüyor.

Lapseki Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen "Avcılık Kursu"nda, kursiyerlere, avcılığın tarihi, ahlaki değerler, sağlık bilgisi, av silahları ve uygulamaları konularında bilgi aktarılıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akma, Lapseki'de, belde ve köylerde avcılık faaliyetinde bulunan kişilerin bulunduğunu belirterek, "Bu arkadaşlarımıza avcılık ahlakını, ekolojik çevreye karşı hassasiyet aşılamak istiyoruz" dedi.

Akma, avcının çok hayvan vurmasının doğru olmadığına dikkati çekerek, "Üreme döneminde belirlenen yasaklara uyulmasını sağlayan bir anlayışla eğitim veriyoruz. 32 saatlik eğitimin sonunda komisyon tarafından yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ercan Özçetin / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz