Lapseki'de "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri

ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki'de, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

ÇANAKKALE (A.A) - Lapseki'de, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

İl Müftüsü İbrahim Öcüt, bir çay bahçesinde gerçekleştirilen konferansta, "Allah sabır gösterenleri, şükür edenleri, iyilik yapanları sever" dedi.

Temiz ve iyi iş yapana İslam dininde önem verildiğini anlatan Öcüt, bütün iyi işleri yapanların başında da Hazreti Muhammed'in geldiğini söyledi.

Öcüt, Hazreti Muhammed'in, sünnetlerinin yaşanarak anılabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Aile sevgiyle yönetilir, kanunla değil. Ailede sınır olmaz. Kanunla aile saygısı olmaz. Aile şirket değil, resmi daire değil. O durumda insanlara sevgiyi öğreteceğiz. Sorumluluk olmadan hiçbir şey olmaz. İnsan, beden ve ruhtan meydana geliyor. Bedenleri besleyecek her şeyimiz var ama ilmine göre ahlakını da geliştirmezse insanoğlunu insanoğlundan korumak zorunda kalıyoruz. Her şeyimizi çoğalttık, birbirimize olan muhabbetimizi azalttık. İki çocuğun bir ceviz için kavgası vardı. Biri geldi, kavgadan ayırdı. Kırıp paylaştırarak dövüşlerinden vazgeçmelerini istedi. Bir de gördüler ki cevizin içi boş. Boş ceviz için kavga eden çocuklara benzedik. 'İçi boş cevizmiş bu hayat' diyeceğiz."

Reklam
Reklam

Konferansa, Lapseki Belediye Başkan Vekili İhsan Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş ve Şube Müdürü Durmuş Yaycı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihat Gündüz, AK Parti İlçe Başkanı Murat Gürşen, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz