Lapsekili Meyve Üreticilerinin Yüzü Gülüyor

ÇANAKKALE (A.A) - Türkiye'nin önemli meyve üretim yerlerinden olan Lapseki'de üreticiler, ürünlerini istedikleri fiyattan satmanın mutluluğunu yaşıyor.

ÇANAKKALE (A.A) - Türkiye'nin önemli meyve üretim yerlerinden olan Lapseki'de üreticiler, ürünlerini istedikleri fiyattan satmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlçede 35 yıldır meyve üreticiliği yapan Rıfat Kaşıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar sonra kirazdan para kazandıklarını belirterek, şimdi şeftalinin satışının başladığını söyledi.

Şeftalinin 2 ile 3,5 lira arasında satıldığını ifade eden Kaşıkçı, şöyle devam etti:

"Yağmur çamur demeden bir yıl boyunca ilaç, budama, sulama gibi bakımları yapıyoruz. Deyim yerindeyse bir yıl boyunca meyve ağaçlarına çocuğumuz gibi bakıyoruz. Gün oluyor ilaç atıyoruz, eve geldiğimizde yağmur yağıyor tekrar ilaç atmak zorunda kalıyoruz. Bu yüzden yetiştirdiğimiz meyveler para yaparsa, biz de rahat bir yaşam sağlarız. Çünkü bir yılda yetişen bir gelir. İhracatçı firmalar henüz ilçeye gelmedi. 5 ihracatçı firma ilçeden her yıl şeftali alıyor. Onlar da alım yapmaya başladığında fiyatların daha da artacağını umut ediyorum."

Reklam
Reklam

Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem de meyve üreticisinin kirazdan bu yıl iyi para kazandığını belirterek, şeftali fiyatlarının da iyi olduğunu söyledi.

"Kirazdan sonra şeftali fiyatlarının da bu denli yüksek olması bizleri son derece mutlu ediyor" diyen Özdem, üreticinin meyvede kullandığı ilaçları kış mevsiminde aldığını anımsattı.

Üreticinin ilaç parasını ürününü sattığı zaman ödemeye başladığını ifade eden Özdem, "Biz oda olarak üreticilerimize bu tür kolaylıklar sağlıyoruz. Üreticimiz bu yıl kirazdan iyi paralar kazandı. Temennimiz şeftali fiyatlarının da böyle devam etmesi. Çünkü kolay yetişmiyor. İlçeden her yıl çeşitli firmalar şeftali alarak Rusya ağırlıklı olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine meyvelerimizi ihraç ediyor. İhracatçı firmalarda alımlara başladığında fiyatların daha da aratacağını bekliyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Ercan Özçetin/ Fikriye Susam Uyar/Harun Kaymaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: