Lara Koleji, Akıl Oyunlarında Bölge Birincisi Oldu

Özel Lara Koleji, Anadolu Özel Okullar Derneği (ANÖZDER)’nin düzenlemiş olduğu '2. Akıl Oyunları Yarışması'nda, geçen...

Özel Lara Koleji, Anadolu Özel Okullar Derneği (ANÖZDER)’nin düzenlemiş olduğu '2. Akıl Oyunları Yarışması'nda, geçen yılki başarısını tekrarlayarak takım halinde birinci oldu.

Kayseri’de düzenlenen yarışmada Çin daması, Türk daması abolone, quixo, koridor, katamino, sudoku, bul-çevir, hedef 5, hedef 4, jenga, hanoi kulesi, origami, zeka küpü, kilitli taşlar ve reverse gibi birçok oyunda yarışan Lara Koleji öğrencileri, kazandıkları bu başarıdan dolayı Ankara'da yapılacak ikinci turda yarışmaya hak kazandı.

Reklam
Reklam

Yapılan müsabakalar sonucu 5 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Lara Koleji Akıl Oyunları Takımı bölge birincisi oldu. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada madalyalarla dönen Lara Koleji, geçen yıl Forum Kapadokya'da düzenlemiş olduğu ve büyük bir ilgiyle karşılanan sergiyle akıl oyunlarını tanıttırmıştı.

Özel Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü, "Bilek veya kas gücünün değil, pozitif aklın, mantığın ve doğru stratejilerin söz sahibi olduğu bu asırda, bizlere emanet çocuklarımızın bu gibi etkinliklerde görev almalarını istiyoruz. Okulumuzda akıl oyunları sınıfı ve kulübü bu amaca yönelik çalışmalara devam etmektedir. İnternet dünyasındaki sözde sosyal ortamlara aldanıp asosyallaşen neslin yerine, aklını ve mantığını çalıştıran, gerçek manada iletişime açık, takım ruhunu taşıyan ve sürekli kazanımlarını geliştiren bireyler hedefliyoruz. Okulumuza bu başarıyı kazandıran öğrencilerimizi tebrik ediyor, Ankara'daki finallerden başarılarla dönmelerini diliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: