Lara Koleji Mezunlarını Törenle Uğurladı

Özel Nevşehir Lara İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni, Avanos ilçesinde kayadan oyma doğal bir...

Özel Nevşehir Lara İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni, Avanos ilçesinde kayadan oyma doğal bir restoranda yapıldı.

64 kişinin mezun olduğu tören, öğrencilerin velilerine karanfil vermesiyle başladı. Okul Müdürü İbrahim Gümüştüfek, yaptığı konuşmada, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Millî Eğitimin gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlâklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir' sözünden yola çıkarak çalıştıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Mezun öğrencilere de seslenen Gümüştüfek, “Minik adımlar ve ürkek bakışlarla başladığınız ilköğretim hayatınız burada son buluyor. Sizler milletimizin en değerli varlığı, barışın ve sevginin temsilcisi, aydınlık yarınlarımızın güvencesisiniz okulda aldığınız eğitim-öğretimle kazandığınız milli ve manevi ruhu hayatın her safhasında korumanızı, her zaman ve her mekânda örnek davranışlar içerisinde olmanızı istiyorum. Bu hem ailelerinizin hem de bizlerin temennisidir.” dedi.

VELİLER TEŞEKKÜR ETTİ

Okul velileri adına konuşma yapan Nevşehir Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Aydoğmuş, "Zaman bir su misali hızla akıp geçiyor. Ellerinden tutup getirdiğimiz çocuklarımız, 8 yıllık ilköğretim devresi sonucunda birer genç olarak karşımızdalar. Hızla akıp giden yıllar sonucunda Lara Koleji'nden mezun olmak üzereler. Bu süreç içerisinde okulda görev yapan idarecisinden öğretmenine ve yardımcı personeline kadar herkesin emeği geçti. Özellikle öğretmenlerimiz, görevlerinin dışında çocuklarımıza anne, baba abla ve abi olmaya, gidecekleri o uzun ve zor hayat yolunda işlerine yarayacak, başarılı, becerikli, mutlu ve huzurlu olacakları bilgileri, becerileri, alışkanlıkları kazandırmaya çalıştı. Çocuklarımıza bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, eğiten, öğreten, biçimlendiren öğretmen arkadaşlarıma ve örnek bir okul ortamı sağlayan idareci arkadaşlarıma tüm velilerimiz adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"LİMANI UNUTMAYACAĞIZ"

Mezun öğrenciler adına konuşan Nida Doğan ise "Birinci sınıfa başladığımız o günlerde okuma yazmayı bilmezken, şimdi hayatı okumaya başladık. Bugün de 8. sınıftan mezun olmanın, yeni bir hayata başlamanın buruk bir sevincini yaşıyorum. Sevinçliyim çünkü yeni bir hayata başlıyorum. Biraz hüzünlüyüm çünkü sevdiğim öğretmenlerimden, arkadaşlarımdan ayrılıyorum. Yeni bir hayata başlamanın mutlu bir tedirginliğini yaşıyorum. Dile kolay tam 8 yıldır sevgiyi, mutluluğu bazen de hüznü paylaştığım bu güzel insanlardan ve bu güzel mekânlardan ayrılıyorum. Yeni denizlerde yelken açmak için bu denizi terk etmek zamanı gelmiştir Ama şunu söylemek gerekir ki biz bu denizin limanına her zaman uğramayı bir vefa göstergesi olarak algılayacağız ve başka limanlara yelken açsak da bu limanı unutmayacağız.”

Törende daha sonra 4 farklı yörenin halk oyunları oynandı. Velilerin ve öğrencilerin büyük ilgisini çeken halk oyunları beğeniyle izlendi.

Tören sonunda mezun öğrencilere sınıf öğretmenleri tarafından plaketleri takdim edildi. Öğretmen ve idarecilere çiçek verilen tören, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: