Lara Koleji Öğrencileri Topladıkları Mavi Kapaklarla Bir Engelliyi Sevindirdi

Özel Nevşehir Lara Koleji öğrencilerinin, 2011–2012 eğitim öğretim sürecinde topladıkları mavi kapaklarla alınan tekerlekli sandalye,...

Özel Nevşehir Lara Koleji öğrencilerinin, 2011–2012 eğitim öğretim sürecinde topladıkları mavi kapaklarla alınan tekerlekli sandalye, Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde yaşayan bir engelliye hediye edildi.

'Mavi Kapak Topluyorum Engelleri Aşıyorum' kampanyasına katılan Lara Koleji öğrencileri, 110 kilogram mavi kapak toplayarak aldıkları tekerlekli sandalye ile bir engelliye umut oldu.

Kampanya sorumlusu ve matematik öğretmeni Muzaffer Öz, "Öğrencilerimiz anasınıfından 8. sınıfa kadar büyük bir ilgi ve alaka ile bazen 1–2 kapak bazen bir poşet dolusu kapakla 'biz de varız' dediler. Eğitimin sadece dört duvar arasında olmadığının, toplumdaki diğer bireylerin de ihtiyaçlarının farkındalığı ile yaşamanın bir insanlık vazifesi olduğu düşüncesi ile başlayan kampanyamız sona ermiş oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

Öz, “Kampanya süresince elinde var olan tek kapağı getirirken, daha fazla kapak getirememiş olmanın sıkılganlığı yüzünden okunan öğrencimi, topladığı kapakları tozlu diye yıkayıp getiren öğretmen arkadaşımı, ailesiyle beraber gittiği düğünde boş durmayıp pet şişe kapaklarını topladığını anlatan mezun öğrencimi, ana sınıfında olmasına rağmen meseleye karşı müthiş ilgisinden dolayı ağabey ve ablalarına şapka çıkartan ve annesi ile babasını bu konuda koşturan minik kız çocuğunu, topladığı kapaklarını çok güzel bir hediye paketinde veren şakacı öğrenciyi unutmam mümkün değil. Bunların yanı sıra parkta veya sokakta gezerken gördüğü hiçbir kapağı almadan geçmeyen kendi çocuklarımı, kampanyamıza destek için dükkânlarında poşet poşet kapak toplayan esnaflarımızı unutmamak gerekir.” İfadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: