Lara Koleji’nden İngilizcede Uluslararası Başarı

Özel Lara Koleji öğrencileri, Cambridge Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu English for Speakers of Other Languages (ESOL)...

Özel Lara Koleji öğrencileri, Cambridge Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu English for Speakers of Other Languages (ESOL) sınavlarında üstün başarı kazandı. Sınava katılan 26 öğrencinin tamamı başarılı olarak bir üst kura geçme hakkı kazandı. Başarılı olan öğrencilere sertifika ve çeşitli hediyeler verildi.

Dünyada 135 ülkede aynı anda yapılan sınava hazırlık süreci, okulların açılmasıyla başlıyor. 3 farklı aşamada yapılan sınav Starters, Movers ve Flyers bölümlerinden oluşuyor. Sınavda, öğrencilerin, İngilizceyi ne kadar kullanabildikleri ölçülüyor. Yoğun geçen bir yılın ardından öğrenciler, belirlenen sınav merkezlerine toplu olarak giderek konuşma, dinleme ve okuma yazma kabiliyetlerinin ölçüldüğü sınava giriyor.

Reklam
Reklam

Bu sürecin, öğrencinin dil eğitimine büyük faydası olduğunu ifade eden Özel Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü, “26 öğrencimiz, büyük başarı göstererek bir üst kura geçti. Öğrencilerimizi, hafta içi ve hafta sonu etütleriyle bu sınava hazırladık. Öğretmen, veli ve öğrenci işbirliğiyle bu sonuçları aldık. Biz öğrencilerimizin İngilizceyi en iyi şekilde öğrenmeleri için en doğru ve çağdaş yöntemleri araştırıp kullanmaya çaba sarf ediyoruz. Bir yabancı dilin ne derece iyi öğrenildiğinin anlaşılabilmesi için başvurulacak en güvenilir yöntem uluslararası geçerliliği olan sınavlarla öğrencilerin sınanmasıdır. Bu bağlamda, en yaygın olarak kullanılan sınavlar, Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan ESOL sınavlarıdır. Bu sınava her yıl öğrenci hazırlamamız, okulumuzun İngilizce öğretimine verdiği önemin bir göstergesidir.” diye konuştu.

İngilizce Okul Zümre Başkanı Serdal Yıldırım da okulda vermiş oldukları İngilizce eğitimi ile öğrencilerin uluslararası standartlarda İngilizce öğrendiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: