LASİAD, Geleneksel Iftar Yemeğinde Siyaset Dünyasını Buluşturdu

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Ramazan ayının farklı bir atmosfer taşıdığını söyleyerek, "Ramazan, sadece...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Ramazan ayının farklı bir atmosfer taşıdığını söyleyerek, "Ramazan, sadece oruç tutmamızla, aç kalmamızla, bazı dünyevi keyiflerden ayrı kalmamızla alakalı bir şey değil. Aslında Ramazan’ın gerçek anlamı, empati kurabilmek." dedi.

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (LASİAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğinde siyasetçiler ve dernek üyesi işadamları bir araya geldi. Programa katılan Egemen Bağış, Ramazan ayı ve gündeme dair konulara değindi. Bağış, Ataköy Sheraton Otel’de yapılan programda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek konuşmasına başladı. Başbakan'ın derneğe ayrı bir önem verdiğini kaydeden Bağış, derneğin ekonomiye katkısının büyük olduğunu söyledi. AB Bakanı, LASİAD’ın sadece üyeleriyle buluşma mekanizması kurması dışında, çevresinde ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına eğilmek, onların sorunlarını çözebilmek için elini taşın altına koymak gibi özelliklere sahip olduğunu da kaydetti.

Reklam
Reklam

Bağış, konuşmasına şöyle devam etti: "LASİAD, bugün gerçekten dünyanın en güzel şehri olan İstanbul’un dünyaya açılmasında önemli bir rol oynuyor. LASİAD üyeleri adeta bizim büyükelçilerimiz gibi dünyanın farklı yerleriyle temaslar kuruyor. Bugün LASİAD’ın ticaret yapmadığı coğrafya kalmadı. Avrupa’ya, Asya’ya, Amerika kıtasına açılma potansiyeli ortaya koydu. Böyle bir derneğe sahip olduğumuz için gerçekten çok çok mutluyuz. Bugün bu Ramazan heyecanını bizim gibi yaşayamayan kardeşlerimiz var. Gerek Gazze’de, gerek Mısır’da, Arakan’da sıkıntı içinde olan kardeşlerimiz var. Dernek üyelerinin de oradaki kardeşlerimizin sorunlarıyla da dertlendiklerini biliyorum. Onlar için de ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarına inanıyorum."

Türkiye’de de kardeşin kardeşe düşürülmek istenildiğini fakat başarılamadığına dikkat çeken Bağış, "Dünyanın neresinde olursa olsun zalimin zulmüne karşı atılmış çığlıkları Türkiye duyar. İşte bugün Suriye’deki çığlıklarını duymamız o yüzden." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Dernek hakkında bilgi veren LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca da derneğin, 16 yıl önce kurulduğunu kaydetti. Kuruluş amacının çok manidar olduğunu söyleyen Eyyüpkoca, "O yıllarda malum Türkiye’de yaşanan sıkıntılar, çevremizdeki komşularımızla yaptığımız ticarette yaşadığımız sıkıntılar derneğin kuruluş amacında bu yaptığımız faaliyetler köprü vazifesi görüyor. Gerek Türkiye’deki kurumlar ve esnaf arasında köprü kurabilmek gerekse Rusya coğrafyasında çalıştığı ve ona benzer çalışılan ülkelerde yaşanılan sıkıntıları burada dile getirip çözüme varabilmek, o amaçla kurulmuş bir dernek." bilgisini verdi.

Derneğe üye şirketler olarak 3 yıldan fazla plan yapmadıklarını kaydeden LASİAD Başkanı, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün dünyada yaşadığımız şeyleri görüyorsunuz. Her an her şey değişebiliyor. Bir sene önce seçimle iktidara gelenler bir sene sonra darbe ile yerle yeksan olabiliyorlar. Bunu biz de yaşadık, ciddi zararlar gördük. Ekonomiye yansımaları çok ciddi oldu. O yüzden uzun vadeli program yapamıyorsunuz. Benim bu üçüncü senem. 3 yıllık planlarımız tıkır tıkır işliyor. Yola çıkarken imaj noktasında sıkıntımız vardı, öncelikle o imajı düzeltmemiz gerektiğine inanmıştık. Bugün bakıyoruz elhamdülillah imajımızı düzeltmişiz. Festival yaptık ve bu festivali içeriye dönük yaptık. Yaptığımız program hedefine ulaştı. O imajı yok ettik. Bugün burada da yapılan konuşmalardan bunu çok iyi anladık."

Reklam
Reklam

"2023 HEDEFİNİN 500 MİLYAR DOLARININ 25 MİLYAR DOLARINA TALİBİZ"

Kendilerine hedef koyduklarını kaydeden Eyyüpkoca, 2023 hedefleri doğrultusunda 500 milyar dolarlık ihracatın 25 milyar dolarına talip olduklarını vurguladı. Afrika ve Brezilya noktasında ciddi kademeler kaydettiklerini aktaran LASİAD Başkanı, "Bugün Laleli ticaretinin yüzde 26’lık payı Rusya’ya, yüzde 16’lık payı Ukrayna’ya, yüzde 13’lük payın da Türki Cumhuriyetlere ait olduğunu söyleyebilirim. Buna baktığımızda pasta diliminin büyük bir kısmı Rusya’ya ait." ifadelerini kullandı.

Programa, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatci Birlikleri (İTKİB) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun’un yanı sıra siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: