Lazer Epilasyonun Yerini Bor Madeni Alıyor

Bor madeni, yüzlerce sektörün lokomotif madeni olmaya devam ediyor. Bor madenlerini nanoteknoloji ile işleyerek uç...

Bor madeni, yüzlerce sektörün lokomotif madeni olmaya devam ediyor. Bor madenlerini nanoteknoloji ile işleyerek uç ürünler haline getiren Fhm Nanoteknoloji Akdemisi Bor ve Toryum Ürünleri Ar-Ge merkezi, ürettikleri nano bor elmas kristallerini kullanarak lazere alternatif Nano Borvit teknolojisi adını verdiği ürünü üretti.

Fhm Nanoteknoloji Akdemisi Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, "Fhm Nanoteknoloji Akademisi olarak bor madenlerini nanoteknoloji ile işleyerek 5 ila 50 nanometre büyüklüğünde adına BCDP (boron cyrstal diamond powder) adını verdiğimiz özel kristaller ürettik. Devlet kurumlarının ve üniversiteler ile işbirliği içerisinde 32 adet alternatifsiz proje üzerinde çalışıyoruz. Bu projeler sağlık ve kozmetik sektöründen savunma sanayisine kadar devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Bor madenlerinin cilt üzerinde bulunan ölü deriyi yok eden ve bakterileri öldüren özelliğe sahip olduğunu belirten Arvas, "Ayrıca inort malzeme olduğu için cilt üzerinde olumlu etki olarak cildin yumuşak ve canlı sağlayan özelliği ile etkilidir. Nano Borvit Teknolojisi ile ürettiğimiz ürün 5 dakika içerisinde alınmak istenen tüyleri tamamen alır ve cildi koruyarak daha nemli ve yumuşak hale getirir. Lazer yöntemleri pahalı ve bir çok seans gerektirdiği için Nano Borvit teknolojisi bir alternatif ve rahat kullanımlı pratik yöntem olarak ortaya çıktı. Geliştirilen Nano Borvit Teknolojisi ile ağrılı, acılı ve pahalı tüm yöntemleri geride bırakarak, 5 dakika içerisinde istenmeyen tüylerden çok basit şekilde kurtulma yöntemi kabul görecektir. Bor madeninin radyasyon emici özelliği olduğu için, güneş ışınlarından kaynaklanan radyasyon dan ayrıca cildi koruma özelliği bulunmaktadır. Nano Borvit teknolojisi içerisinde ayrıca kullandığımız kantaron yağı ise cildi beslemekte ve daha canlı kalmasını sağlamaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Arvas, bor madenlerinin sağlık sektöründe özellikle kronik hastalıklar konusunda üniversitelerle işbirliği içerisinde diğer çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz