LDP'den tekerlekli sandalyeli portesto

Bursa'da, Liberal Demokrat Parti (LDP) üyeleri, yeni hizmete giren BursaRay istasyonlarında özürlüler için merdiven olmamasını ilginç bir eylemle protesto etti.

"Özürlüysen binemezsin", "Engelliyiz dedik, BursaRay'a binemedik", "BursaRay, merdivenden kay", "Onlar fiziksel engelli, ya siz" yazılı pankartlarla Osmangazi İstasyonu'nda protesto gösterisi yapan LDP İl Başkanı Metin Sak, tekerlekli sandalyeli bir bayanı merdivenlerden indirmeye çalıştı.

İstasyon yetkililerinin engel olmak üzerine gergin anlar yaşanan eylemde, bilet alarak içeri giren Sak, acı bir gerçeği gözler önüne serdi. BursaRay'ın 54 basamaklı merdiveninden tekerlekli sandalye ile inmenin mümkün olmadığı anlaşılınca, devreye güvenlik elemanları girdi. Yürüyen merdivenle aşağı indirilmek istenen özürlü vatandaş, bunda da başarılı olunamayınca, BursaRay'a binmekten vazgeçerek geri dönmek zorunda kaldı.

Reklam
Reklam

LDP İl Başkanı Sak, Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser'in yaşlı, hasta ve çocukları düşünmeden istasyonları açtığını belirterek, "Çocuklu aileleri, engellileri, yaşlı ve hastaları nasıl yok sayar ve bu hizmetten onları nasıl mahrum bırakırsınız?" diye sordu.

Başbakan Bülent Ecevit'in BursaRay'ı açmaya geldiğinde nasıl aşağı indirileceğini merak ettiğini söyleyen Sak, "Projeye göre özürlüler için asansör yapılması gerekiyor. Ancak para yetmediği gerekçesiyle asansör iptal edilerek, yeri kapatılmış. BursaRay 21. yüzyıl standartlarına uygun olarak yapılmayarak, halkın parasının çarçur edildiğini görüyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler: