Leblebi niyetine acı biber yiyor

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Karaköprü Beldesi'nde, acı sivri biber yeme rekorunu kimseye kaptırmayan emekli memur, günde 1-2 kilo acı biber yemeden duramadığını ileri sürdü.

Acı biber yemenin kendisi için bir hayat biçimi olduğunu anlatan İbrahim Halil Demirel, dünyanın en tatlı yiyeceğinin kendisi için acı biber olduğunu söyledi. Küçük yaşlarından bu yana acı alışkanlığından bir türlü vazgeçemediğini belirten Demirel, "Acı benim hayatım. Bu nedenle her zaman ceplerim de mutlaka acı biber bulunur. O olmadığı zaman kendimi eksik hissederim. Sigara tiryakilerinden nasıl sigara paketi eksik olmazsa, bende de acı biber eksik olmaz" dedi.

Reklam
Reklam

Acı biberin kendisini hastalıklardan koruduğuna inandığını da ifade eden Demirel, elinde bulundurduğu "acı biber yeme" rekorunu kimseye kaptırmak gibi bir niyetinin olmadığını da söyledi.

Bu arada konser için Şanlıurfa'nın Karaköprü Beldesi'ne gelen türkücü Mahmut Tuncer, Demirel'in kırmızı acı sivri biberleri tek tek yediğini görünce şaşırdı. Halil Demirel'i dünyanın "en acı yiyen insanı" olarak niteleyen Tuncer, hediye olarak 10 kilo isot sözü verdi.