Lefkoşa Türk Belediyesi üyesinin evine saldırı

LEFKOŞA (İHA) - Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclis Üyesi Simavi Aşık'ın evine bugün sabahın erken saatlerinde saldırı düzenlendiği bildirildi.

Kimliği meçhul kişi veya kişilerce düzenlenen dinamitli saldırıda LTB Meclis Üyesi Simavi Aşık'ın evi önünde bu sabah saat 02.30'da iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamada, Simavi Aşık'ın ikametgahının bahçesinde park halinde bulunan Güzin Beyoğlu'na ait GE 044 plakalı Mercedes marka araç tamamen yanarken, Güzin Aşık'a ait JS 992 plakalı cip ve GK 811 plakalı araçta hasar oluştu.

Reklam
Reklam

Saldırının ardından KKTC İçişleri Bakanı Özkan Murat, bazı bakanlar, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları, milletvekilleri, Polis Genel Müdürü Günay Özan, diğer yetkililer ile yakınları Simavi Aşık'ın evine giderek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Olayla ilgili kısa bir basın açıklaması yapan LTB Meclis Üyesi Simavi Aşık, saldırının belediyedeki konumuyla ilgili olabileceğinin düşünüldüğünü belirterek, "Evet dememeniz gereken konular var. Evet demeyince de birinin kuyruğuna basmış olursunuz" dedi.

Aşık, saldırının yanlış bir hedef olup olmadığına ilişkin soruya ise, "Komşularımdan hiçbirinin bombalanma gerekçesi olamaz" yanıtını verdi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Özkan Murat da, olayla ilgili Polis Genel Müdürü ile görüştüğünü belirterek, saldırıda dinamit türü patlayıcı kullanıldığının tespit edildiğini söyledi.

"Olayın niteliği farklıdır ve kesinlikle ortaya çıkması gereken bir olay olduğuna inanıyorum" diyen Murat, emniyet güçlerinin bu tarz olaylarda başarıları bulunduğunu kaydetti. Bakan Murat, bu konunun en erken zamanda aydınlığa kavuşacağına inandığını da belirtti.
Olayla ilgili polis soruşturması devam ediyor.

Reklam
Reklam