LEGO Marvel's Avengers, New York Savaşı'nın Şirinliğini Arttıracak!

Yeni bir yıl, yeni bir LEGO oyunu. Bu sefer Yenilmezler kadrosuyla, New York Savaşı'nın göbeğindeyiz.

İlginçtir, dünyanın gelmiş geçmiş en çok izlenen filmlerinden biri olmasına rağmen, oyunlaşmaya da müsait yapısına rağmen Avengers'ın bir oyunu olmadı bugüne kadar. Denendiğini, hatta iptal olmadan önce planlanan oyunun FPS olacağını biliyoruz, fakat hiçbir zaman gün yüzüne bir "Avengers" oyunu çıkmadı, çıkamadı.

Bu durum artık değişiyor. Warner Bros. Entertainment, TT Games ve Marvel bugün LEGO Marvel's Avengers oyununu resmen tanıttı. Yazıya serpiştirdiğimiz görüntüler, oyunun dünyanın en büyük oyun fuarı E3'te göstereceği fragmanından alınma.

Reklam
Reklam

TT Games ismi tanıdık geliyorsa, daha önce bir LEGO oyunu oynadınız demektir. İlk olarak LEGO Star Wars'ı yapan, o çok tutunca da devamını LEGO Indiana Jones, LEGO Pirates of the Caribbean, LEGO Harry Potter, LEGO Lord of the Rings, LEGO Batman gibi oyunlarla getiren TT Games, değişmeyen formülünü başarıyla uyguluyor yıllardır.

İşin ilginci, TT Games tamamiyle Warner Bros'a ait. Warner Bros. ise Marvel'ın ezeli rakibi DC'nin sahibi. LEGO ise bambaşka bir marka, fakat Warner Bros. ile çok yakın dirsek temasları var. Geçtiğimiz senelerde vizyona giren The Lego Movie'nin Amerika dağıtımını Warner Bros. üstlenmişti.

Fakat buna rağmen, daha önce LEGO Marvel Super Heroes adı altında tekrar bu üç marka iş birliği yapmıştı. İnsanın içinden "o varken, ne gereği var?" diyesi geliyor gerçekten de, ama daha önce TT Games LEGO Lord of the Rings'den sonra, bir de LEGO Hobbit yapmıştı. Burada da ayrıştırıcı faktör, Marvel Super Heroes oyununun daha genel Marvel karakterlerinden gelmesi, Avengers'ın ise daha ziyade LEGO MCU olması olacaktır muhtemelen.

Reklam
Reklam

Oyun ilk fragmanında sadece New York Savaşı'ndan doneler sundu, ama büyük ihtimalle sadece Avengers ile de kalmayıp, MCU'nun her filmine ufaktan dokunduracaktır. Zaten fragmanın sonunda da bizlere ufak bir sürpriz hazırlamışlar.

Evet, Ultron'u da oyunda görebileceğiz. Bu da Scarlet Witch, Quicksilver, Vision gibi karakterlerin de oyunun bir bölümünde geleceğini gösteriyor.

LEGO Marvel's Avengers, önümüzdeki kış aylarında PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Vita, 3DS ve Wii U için piyasaya sürülecek.