Lena Aylin Erdil, Luderitz Sürat Yarışları’nda İddialı

Yelkenli sörfün yetenekli isimlerinden Lena Aylin Erdil, Namibya’da düzenlenen Luderitz Sürat Yarışları’nda iyi bir derece...

Yelkenli sörfün yetenekli isimlerinden Lena Aylin Erdil, Namibya’da düzenlenen Luderitz Sürat Yarışları’nda iyi bir derece elde ederek adını dünyanın en hızlı kadın sörfçüsü olarak yazdırmak istiyor.

PWA Sörf Yarışları’nda Türkiye’yi podyuma taşıyan Red Bull Sporcusu Lena Aylin Erdil, adını dünyanın en hızlı kadın sörfçüsü olarak tescil ettirmek istiyor. Sürat rekoru kırmak için Namibya’daki Luderitz Sürat Yarışları’na katılan Türkiye şampiyonu, bu deneme için yeni teknikler üstünde çalışıyor. Normalde kullandığından farklı ekipmanlarla yarışan ERdil daha şimdiden 41.53 knot’lık derecesiyle ciddi bir mesafe kat etmiş durumda. Türkiye’de ‘Rüzgarın Kızı’ olarak bilinen ve dünyanın en iyisi olmak için Namibya’ya giden sporcu, Kasım ayı sonuna kadar 16 ülkeden gelen diğer sporcuları geride bırakmaya çalışacak.

Reklam
Reklam

Yarışma çalışmalarının tüm hızıyla sürdüren Erdil, ilk kez katıldığı yarışlarda, kısa sürede 43.8 knot’lık (81,11 KM/H) hıza ulaştı. Bu derce Sürat denemeleri Kasım ayı boyunca rüzgar el verdiği sürece devam edecek. Türkiye’den gelen tek isim olan Leyla Aylin Erdil, 16 ülkeyi temsil eden sporcular arasında Türkiye’yi en tepeye taşımaya çalıştığını belirtti.

Erdil, Luderitz Sürat Yarışları’nın önemli ve sıra dışı bir organizasyon olduğunu anlatarak, “Her yıl yapılan bir sürat yarışı. Benim normalde yarıştığım klasmandan çok daha farklı. Bu yüzden birçok şey benim için yeni. Her şeyi burada, bu denemede keşfetmem gerekiyor. Bir yandan da kırmak istediğim rekorlar var. En son 7 Kasım’da 41.53’lük bir derece elde ettik. İlk kez kullandığım ekipmanlar ve ilk kez uyguladığım tekniklerle elde edilebilecek güzel bir derece. Yine de daha iyi bir derece yapabileceğime inanıyorum. Önümüzdeki günlerde çıkan rüzgarı daha iyi kullanıp daha başarılı olacağımı düşünüyorum. 2012 benim için güzel bir yıl oluyor. İtalya’daki Dünya Kupası Yarışı’nda ikinci oldum ve ilk kez Dünya Kupası’nda podyuma çıktım. PWA’i 3. olarak tamamlamayı başardım. Böylece Türkiye ilk kez PWA’de podyum başarısı elde etmiş oldu. Ayrıca Türkiye’deki bütün yarışları kazanarak şampiyonluk unvanını geri aldım” dedi.

Reklam
Reklam

Bu arda Erdil, proje boyunca her gün Namibya’daki deneyimlerini ‘www.redbull.com.tr/lenailerekoradogru’ adresinden paylaşacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: