“leonardo Da Vinci Yenilik Hareketi Proje Toplantısı”

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından, Avrupa Birliği hayat boyu öğrenme programı Leonardo Da...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından, Avrupa Birliği hayat boyu öğrenme programı Leonardo Da Vinci yenilik transferleri (Transfer of Innovation) projesi kapsamında ‘Yenilenebilir Enerji Teknisyenleri Yetiştirme’ adlı projenin ikinci toplantısı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Komisyonu’nda bağımsız iki dış uzman tarafından kabul edilen ‘Yenilenebilir Enerji Teknisyenleri Yetiştirme’ projesi Fransa, Portekiz, İtalya ve KBÜ ortaklığında gerçekleştirilen projenin yürütücülüğünü KBÜ yapıyor. Proje 240 bin euroluk proje Eylül 2012’de başlayarak iki yıl sürecek. Proje kapsamında Türkiye ve Portekiz’den 30’ar kişi olmak üzere toplamda 60 kişilik bir gruba Fransa’dan gelecek olan uzmanlar tarafından yenilenebilir enerji hakkında eğitim verilecek. Türkiye’den ve Portekiz’den eğitim alacak olan mesleki grupların dağılımı ise şu şekilde olacak; 10 Elektrik Mühendisi, 10 Rüzgar Tribün Teknisyeni ve 10 Termal Enerji Teknisyeni. Eğitimin sonunda katılımcılara Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliği olan yenilenebilir enerji teknisyenliği sertifikası verilecek. ‘Yenilenebilir Enerji Teknisyenleri Yetiştirme’ adlı projenin KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ikinci toplantısına Proje Yürütücüsü, Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Öğretim Görevlisi Oya Çepni Önalan, Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nde görevli öğretmen Ender Ereskici, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Bircan, Karabük Belediyesi’nden proje temsilcileri ile proje kapsamında yer alan akademisyenler katıldı. Proje Yürütücüsü Oya Çepni Önalan toplantının açılış konuşmasında, “Son yıllarda yenilenebilir enerji üretiminde çeşitli etkenler dolayısıyla bir artış söz konusudur. Özellikle devlet politikalarının öncülüğünde hazırlanan konunlar ve yönetmelikler aynı zamanda teşviklerin de etkisi ile sırasıyla hidroelektrik, rüzgâr ve güneş enerjileri alanlarında bir ilgi artışı gözlenmektedir. Biz gerçekleştirmiş olduğumuz bu proje ile enerji teknisyenleri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yetiştirilecek bu teknisyenlere tüm Avrupa Birliği Ülkelerinde geçerliliği olan yenilenebilir enerji teknisyenliği sertifikası verilecektir” dedi.

Reklam
Reklam

‘Yenilenebilir Enerji Teknisyenleri Yetiştirme’ adlı projenin amaçlarından bahseden KBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Özkaymak, ülkemizdeki enerji üretim teşvik rakamlarının ne kadar olduğu, bu alanda yetişmiş personel istihdam değerleri, enerjinin kullanım alanları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi Muhammed Tahir Güneşer, yenilenebilir enerji teknisyenliği sertifikasının termal enerji ve elektrik teknisyenliği olarak ikiye ayrıldığını belirterek, bu proje kapsamında öğrencilerin eğitiminde uygulanması gereken müfredat hakkında bilgiler verdi. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen ‘Leonardo Da Vinci Yenilik Hareketi Proje Toplantısı’nda katılımcılarla, yenilenebilir enerjide sektörde çalışan farklı kitlelerdeki eğitim kurumları, şirketler, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerine yönelik ihtiyaç analizi yapılarak, bu proje kapsamında nasıl bir eğitime ihtiyaç duyulduğu ve bu açığın nasıl kapatılması hususunda bir anket yapıldı.

Toplantının sonunda KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğretim Görevlisi Oya Çepni Önalan, Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nde görevli öğretmen Ender Ereskici katılımlarından dolayı teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: