Levent Bıçakçı'dan çarpıcı açıklamalar

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Levent Bıçakcı, Futbol Federasyonu'nu görevden almaya ancak TFF Genel Kurulu'nun yetkili olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Levent Bıçakcı, Memorial Hastanesi 11 Altın Adam Yarışması'na onur konuğu olarak katıldı. Bıçakcı, jüri üyelerinin çeşitli konularda sorularını cevapladı.

Futbol Federasyonu'nu görevden almaya ancak TFF Genel Kurulu'nun yetkili olduğunu belirten Bıçakcı, şöyle konuştu: "Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in gözetim ve denetlemeden dolayı TFF Genel Kurulu'nu toplantıya çağırma yetkisi var ama gündemi belirleyemez."
Bir soru üzerine, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini seyrettiğini, ancak derbide beklediğini bulamadığını ifade eden Bıçakcı, "İnşallah zaman içerisinde performanslarını daha yüksek bir çizgiye çıkarırlar" dedi.

Reklam
Reklam

Özerkliğin bağımsızlık demek olduğunu belirten Bıçakcı, bağımsızlığın kolay elde edilmediğini söyledi. Bu yüzden özerkliğe sahip çıkmak gerektiğini anlatan Bıçakcı, şöyle konuştu: "Türk futbolunun kaostan kurtulması için kurumlar oturmalı, kurumsallaşma gelmeli ve kulüplerimiz buna yardımcı olmalı. Ancak o şekilde düzlüğe çıkabiliriz."