Levent Erdoğan: Beşiktaş sahipsiz kalmasın diye aday oldum

Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'na adaylığını açıklayan eski yönetici ve Avukat Levent Erdoğan, Beşiktaş'ın başkansız ve sahipsiz...

Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'na adaylığını açıklayan eski yönetici ve Avukat Levent Erdoğan, Beşiktaş'ın başkansız ve sahipsiz kalmaması için aday olduğunu söyledi.
Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Erdoğan, adaylık çalışmaları ve yaşanan süreçle ilgili sorularını cevapladı.

Seçim çalışmalarını iki yönlü sürdürdüklerini ifade eden Levent Erdoğan, "Yönetim kurulunu oluşturmak için çalışıyoruz. Bir de asıl sorun olan finans sorununu çözümlemek için uğraşıyoruz. Biliyorsunuz kulübün fazla miktarda borçları var. Yönetime gelen kişiler ilk etapta büyük bir borç ödemesi ile karşı karşıya kalacak." diye konuştu.

Reklam
Reklam

BORÇLAR KORKUTUYOR

Siyah - beyazlı kulübün mevcut borçlarının herkesi korkuttuğuna dikkat çeken başkan adayı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mali genel kurulda kulübün borçları açıklandı. Bu borç herkesi korkutuyor. Bayağı bir borç var. Yakın vadede gelecekler temlik altına alındığı için yeni bir gelir kaynağı oluşturmak da zor. Beşiktaş'ın sezon sonuna kadar ciddi bir şekilde ödeme yapması gerekiyor. Biz de finansal sorunları çözümlemek için yurt içinden ve yurt dışı fonlarla görüşmeler yapıyoruz. Bu fonlardan yararlanmak istiyoruz."

Levent Erdoğan, yönetim kurulu listesine alacağı isimler konusunda ise "Biz varlıklı kişilerin kulübü yönetmesinden yana değiliz. Ama yönetimde olmasına da karşı değiliz. Yönetim kuruluna girecek kişelerin her kesimden olmasında yanayız. Beşiktaş'ı kişilerin parasıyla yönetilen kulüpten kurtarmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"YILDIZ OYUNCULARI ELDEN ÇIKARACAĞIZ"

Levent Erdoğan, Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'nı kazanması halinde ise kadroda bulunan birçok yabancı yıldız oyuncuyu elden çıkaracaklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

Beşiktaş'ın borçlarının bir çoğunun transferlerden ve ödenen tazminatlardan kaynaklandığına dikkat çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beşiktaş'ta oluşan borçlara bakın hepsi transferlerden kaynaklandı. Onun haricinde kulübe bir tesis dahi yapılmadı. Oluşan borç yanlış transferler, oyunculara verilen tazminatlardan oluştu. Kulubün bu kadar borçlanmasının ana nedeni yapılan yanlış tranfser politikalarıdır. Taraftarlar ünlü futbolcuları seviyor, ancak alınan sonuçlar da ortada.

Geçen yıl ligi 5. biterebildik zaten Beşiktaş PAF takımı ile sahaya çıksa yine ligi 5. bitirirdi. Bu yıl da alınan sonuçlar ortada play-off'a bile kalamayabiliriz. Yıldız oyuncuların katkısı az. İlk fırsatta bunları elden çıkarılması ve belli bir bedel karşılığı satılmasından yanayız. Yönetime gelirsek yapacağız ilk iş bu olacak. Maliyetleri fazla olmayan oyuncuları tranfser edeceğiz. Bugünkü gibi altından kalkamayacağımız maliyetli oyuncular almayacağız.''

"BAŞKANLIK ADAYLIĞINDAN FERAGAT EDEBİLİRİM"

Levent Erdoğan, Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasından yana kimsenin Beşiktaş başkanlığı için aday olmayacak denildiği ortamda birçok adayın ortaya çıktığına vurgu yaparak, sözlerini şöyle tamamladı:

Reklam
Reklam

"Ben Beşiktaş'ın başkansız ve sahipsiz kalmaması için aday oldum. İlk defa başkanlık için aday oluyorum. Adaylığımın ana gayesi kulübü zor durumda bırakmamak, kulübün kayyuma ve iflasa gitmesini önlemek için aday oldum. Esas gayem Beşiktaş'ın geçiş dönemini rahat atlatması içindir.

Aslına bakarsanız camianın tanıdığı geniş kapsamlı bir oluşumdan yanayım. Böyle güçlü bir oluşum olursa adaylıktan da feragat edebelirim. Başkanlık ana hedefim değil benim hedefim Beşiktaş'a hizmet etmektir. İster başkan olayım ister yönetici her zaman hizmet etmek isterim. Beşiktaş'ın emrine amedeyim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz