Levent Ersöz taburcu edildi

İSTANBUL (İHA) - Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, müvekkilinin tedavi gördüğü Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ambulansla Silivri Cezaevi'ne nakledildiğini söyledi.

Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan müvekkilinin ciddi sağlık sorunları nedeniyle 3 hafta önce Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını ifade eden Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, hipertansiyon, koroner arter ve prostat kanseri hastalıkları bulunan müvekkilinin tedavisinin kesilerek hastaneden çıkarıldığını ve ambulansla cezaevine gönderildiğini belirtti. Dizdar, "Müvekkilimin hayatı tehlikeye atıldı. Böbrekleri kanar bir vaziyette, elinde
böbreklerine bağlı poşetle hastaneden çıkarıldı. Bu halde sevk edilirken yolda ölebilirdi" dedi.

Reklam
Reklam

Dizdar, "Hastanenin Sağlık Kurulu'nun Levent Ersöz hakkında 'Hastanın bağlı bulunduğu tam teşekküllü bir hastanede tedavisi ve cerrahi müdahale yapılması' gerektiği yönünde rapor vermesine rağmen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk etmiyor, Silivri Cezaevi'ne gönderiyor. Bir anlamda 'Ben karışmam orası karar versin' diyor. Bakırköy Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ile görüştüm. Bana 'Orada daha güvenlikte olur' dedi. Müvekkilim, görevi icabı birçok örgütün ölüm listesinde. Sağlık ve güvenlik hakkı çerçevesinde GATA'ya sevki gerekiyor" diye konuştu.