Levent Tüzel: Deri sektöründe sendikalılar işlerini kaybediyor

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, deri sektöründeki sendikalı işçilerin işten çıkartıldığını söyledi. Tüzel, işten çıkartılmalara...

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, deri sektöründeki sendikalı işçilerin işten çıkartıldığını söyledi. Tüzel, işten çıkartılmalara karşı grevde bulunan işçilerin sendikal haklarının tanınmasını ve işlerine geri dönmelerinin sağlanmasını istedi.
Levent Tüzel, deri sektöründe faaliyet gösteren iki firmadan Deri-İş Sendikası üyesi oldukları için işten çıkartılan işçilerle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. İşten çıkartılmalara karşı İstanbul ve İzmir'de 57 işçinin aileleriyle birlikte 247 gündür grevde olduklarını, işverenin İzmir ve İstanbul'daki fabrikalarında vergi kaçırdığını, yasal çalışma ve fazla mesai süreleri ihlal ederek çalıştırıldıklarını, arıtma tesisleri bulunmadığını savunan Tüzel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın söz konusu işyerleri hakkında işlem yapması gerektiğini söyledi.
Tüzel, Deri-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz'ün 5 yaşındaki oğlunun çizdiği resmi gösterdi. Resimde ''sanırım babam öldü, çünkü artık eve gelmiyor'' dendiğini anlatan Tüzel, sendikalı işçilerin yaşadığı baskıların drama dönüştüğünü belirtti.
Basın toplantısına 3 yaşındaki oğlu Gani Erarslan ile katılan işçi Gaye Erarslan, oğlunun 8 aydır grev çadırında büyüdüğünü, işyerlerine geri dönene kadar direnişlerinin süreceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz