Leventler yemin etti

HATAY (İHA) - İskenderun 1. Deniz Er Eğitim Alayı'nda vatani görevini yapan deniz erleri yemin etti. 1. Deniz Er Eğitim Alayı'nda düzenlenen 2002-2 tertip 3 bin 415 deniz erinin yemin töreni, sancağın alana getirilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Yalçın Kavukçuoğlu adına konuşan 1. Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Dursun Çiçek, din, dil ve ırk ayırımı dayandırılarak atılacak düşmanlık tohumlarının yeşermesine izin verilmemesini istedi. Alb. Çiçek, "Sizler, Silahlı Kuvvetlerimizin can damarısınız. Bu hasletinizle alacağınız her görevi en zor şartlarda bile kolayca başaracağınızdan hiçbir şüphemiz yok" dedi.

Reklam
Reklam

Törende, 1. Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Dursun Çiçek adına konuşan deniz Piyade Binbaşı İsmail Toğuç ise "Büyük Atatürk'ün 'Yemin mukaddes bir yüklenmedir. Namuslu olan kimse verdiği sözden dönmez' sözünü unutmadan bu yemini bundan sonraki yaşamanızda daima hatırlayın. Verilen görevleri başarıyla yapmak istiyorsanız, vatan, millet ve Atatürk sevgisini herşeyin üzerinde tutun" diye konuştu.

Daha sonra 3 bin 415 levend, vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyacaklarına dair hep bir ağızdan yemin ederek usta oldular.