Lewandowski kornerden attı

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te forma giyen Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski korner çizgisinden attığı golle göz kamaştırdı.

Polonyalı yıldız hem saha içinde hem de saha dışında yaptıklarıyla olay olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Bayern Münih ile Wolfsburg karşılaşmış Bayern'in yıldız golcüsü Lewandowski adeta tarih yazmıştı. Lewandowski'ye, sonradan oyuna girdiği maçta 9 dakikada 5 gol atarak üç farklı rekor kırması nedeniyle Guinness dünya rekorlar sertifikaları verildi.

[Robert Lewandowski'den 9 dakikada 5 gol](https://www.mynet.com/robert-lewandowskiden-9-dakikada-5-gol-86421-myspor)

Robert Lewandowski Kimdir?

Robert Lewandowski (d. 21 Ağustos 1988, Varşova, Polonya), Borussia Dortmund ve Polonya Milli Futbol Takımı'nda forvet olarak oynayan Polonyalı futbolcu.

Reklam
Reklam

2006-07 yılında Lewandowski Polonya üçüncü liginde 15 gol ile gol kralı olmuş, bir sonraki sezon 21 gol ile Polonya ikinci liginde de en golcü oyuncu olmuştur.

Haziran 2008'de Lech Poznan takımına 1.5 milyon zloti karşılığında transfer oldu.

Temmuz 2008'de Azerbaycan'ın Hazar Lankaran takımına karşı ilk turda UEFA Kupası ön eleme birinci turda Lech adına ilk kez forma giydi ve o maçın tek golünü kaydetti. GKS Belchatow karşı oyuna girdikten yalnızca 4 dakika sonra çok şık bir gol attı.

Son olarak FIFA 10 oyununun Polonya dağıtımında Wayne Rooney ve Frank Lampard'la beraber kapak futbolcusu olarak görünmüştür.