Leyla İmret, ''İç savaş Cizre’den başlayacak''

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret kan donduran açıklamalarda bulundu. İngiliz basınına konuşan Cizre'nin ilk kadın belediye başkanı Leyla İmret Türkiye’de bir iç savaş yürüttüğüklerini açıkladı.

Ardı ardına gelen şehit haberleri ülkeyi yasa boğarken HDP’nin bir başka uzantısı Demokratik Bölgeler Partisi’ne bağlı (DBP) Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret‘ten kan donduran açıklamalar geldi. İngiliz basınına konuşan Leyla İmret, iç savaşın Cizre’den başlayacağını söyledi. İngiliz Vice News’in “Türkiye’de iç savaş çıkacak: Kürt direnişinin merkezine hoşgeldiniz”başlığıyla sunduğu haberde Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret’in ifadelerine yer verildi.

“İÇ SAVAŞ YÜRÜTÜYORUZ”

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret buraya yaptığı açıklamada “Bir söz vardır barış olacaksa Cizre’den başlayacaktır ve savaş da olacaksa o da Cizre’den başlaycaktır. Türkiye’de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

LEYLA İMRET KİMDİR?

Leyla İmret (d. 1987, Cizre), Kürt siyasetçidir. 2014 yerel seçimlerinde Cizre Belediye başkanı seçildi. İlçenin ilk kadın belediye başkanıdır. Türkiye’nin en genç belediye başkanlarındandır. 1987’de Cizre’de dünyaya geldi. 1992’de babasının güvenlik güçleri ile PKK arasında yaşanan bir çatışmada arada kalarak hayatını kaybetmesinden sonra ailesi ile Mersin'e göç etti. 1996’da Almanya’ya giderek yaşamını Bremen kentinde akrabalarının yanında sürdürdü. Leyla İmret Pedagoji öğrenimi gördü.
2013 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Leyla İmret belediye başkanlık seçimlerinde Kadir Kunur ile birlikte eş-başkan adayı oldu. 2014 yerel seçimlerinde %83 oy alarak BDP'den Cizre Belediye başkanı seçildi. Cizre’nin ilk kadın belediye başkanı olan Leyla İmret Türkiye’nin en genç belediye başkanlarındandır.