Leyla'nın evi rekora koşuyor

Tiyatro Kare tarafından sahneye taşınan "Leyla'nın Evi" bu yıl dördüncü sezonuyla sahneleniyor.

Son yılların en çok seyredilen tiyatro oyunu olan "Leyla'nın Evi" rekor seyirci sayısıyla bir ilki gerçekleştiriyor. İlk defa romandan uyarlanan bir tiyatro oyunu, kitap okuyucu sayısını geçti. 2006 yılında basılan kitap, bugüne kadar 71 baskı ile ortalama 125 bine okuyucuya ulaştı. Dört yıl önce sahneye uyarlanan roman 400 oyunla da 150 bin seyircinin beğenisini kazanmıştır. Başarısını her yıl katlayarak büyüten "Leyla'nın Evi", tiyatromuz için önemli yeri olan Vasfi Rıza Zobu, Afife Jale, Sadri Alışık ödüllerinin de sahibi olmuştur.

Oyun, gelenek ve göreneklerine bağlı, gayri Müslüm bir babadan doğan ve annesini erken yaşta kaybeden Leyla Hanım'ın oturduğu yalıdan ayrılmak zorunda kalmasıyla başlar. Toplum tarafından dışlanan Leyla Hanım'ın yolları Almanya'da büyüyen genç Roxy yani Rukiye ile yollarının kesişmesiyle devam eden oyun seyirciye farklı kültürlerin bir sentezi sunar.
Dört sezondur kapalı gişe oynayan "Leyla'nın Evi" bu yıl perdesini Eylül ayında açıyor. İlk oyun İzmir 'de, 13 Eylül Bornova Ayfer Feray Tiyatrosu'nda, 14 Eylül Karşıyaka Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu'nda , daha sonra da İstanbul'da sergilenecek olan oyun, 26 Eylül Kozyatağı Kültür Merkezi ve 28 Eylül Profilo Kültür Merkezi seyircisiyle buluşacak.