Lezzet Ustaları Ödüllerini Aldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURFAŞ’ın ana sponsorluğunda Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) ve Uludağ Profesyonel Aşçılar...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURFAŞ’ın ana sponsorluğunda Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) ve Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği (UPADER) tarafından organize edilen ‘Bursa 2. Ulusal Gastronomi Yarışması'nda yılın altın Türk şefleri belli oldu. Türk mutfağına sunum zenginliği ve çeşitlilik kazandırmayı hedefleyen yarışmada, 'yılın altın Türk şefi' İskender Çengel, 'yılın altın genç şefi' de İrem Çetinkaya oldu. Pratik ekip birincisi olarak da Egro Team grubu seçildi.

‘Bursa 2. Ulusal Gastronomi Yarışması'nın gala yemeği ve ödül töreni, Merinos GölPark’ta gerçekleştirildi. BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, TAF Başkanı Yalçın Manav, UPADER Başkanı Selahattin Can ve yarışmaya katılan şeflerle ailelerinin katıldığı programda, dereceye giren aşçılara ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

İki gün süren yarışmaya, 580 kişi katıldı. 'Ustalar' ve 'Öğrenciler' gruplarıyla düzenlenen yarışmaya, 10'ar kişilik takımlarla 3'er grup katıldı. ´Ustalar´ ve ´Öğrenciler´ gruplarında yer alanlar; ´Ana Yemek´, ‘Başlangıç’ ve ‘Tatlı’ kategorilerinde yarıştı. Geriye kalan 520 kişi ise ´kuzu´, ´tavuk´, ´balık´, ´makarna´, ´sebze oymaca´, ´ekmek büfesi´ ve ´display´ kategorilerinde hünerlerini sergiledi.

Uzun değerlendirmeler sonucunda, 'yılın altın Türk şefi' olarak İskender Çengel seçildi. İrem Çetinkaya, yılın altın genç şefi olurken, pratik ekip ödülü de Egro Team Grubu’nun oldu. Yılın altın Türk şefi kategorisinde ikinciliği Onur Çetinkaya, üçüncülüğü Burhan Balkan aldı. Yılın altın genç şefi kategorisinde de ikinciliği Savaş Taşar, üçüncülüğü Sercan Buzcu aldı. Pratik ekipte ise Star Light Team ikinci, Hane Garden Team de üçüncü oldu. Yarışma sonucunda birincilere altın, ikincilere gümüş, üçüncülere de bronz madalya takdim edildi. Yarışmaya katılan tüm aşçılar da katılım sertifikasının sahibi oldu.

Reklam
Reklam

Bursa gastronomi yarışmalarının Türk mutfağının bilinmeyen güzelliklerinin ortaya çıkarılması amacıyla düzenlendiğini belirten BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, “Osmanlı ve Türk mutfağı olarak bilinmeyen pek çok güzel lezzetlerimizin var olduğunu düşünüyor ve bu değerlerimizin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Bu yarışmaların da mutfağımızın bilinmeyenlerini bilinir kılacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Çaltılı, gastronomi yarışmalarının gelecek yıllarda da düzenlenmesi için çalışmaların süreceğine işaret ederek, “Bu yıl yarışmamıza 580 kişi katıldı, gelecek yıl 1500 katılımcıya ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: