LG, Optimus L9 ile çıtayı yükseltti!

Akıllı telefon pazarının son günlerdeki en hareketli isimlerinden biri olan LG, Optimus L9 adını verdiği yeni Android’li akıllı telefonunu tanıttı.

Optimus G adını verdiği akıllı telefonu ile kendi inovatif teknolojilerini kullanan ilk akıllı telefonunu tanıtan LG, şimdi de geçtiğimiz yıl ilk olarak pazara sunduğu L serisi akıllı telefonlarına yeni bir model ekledi.

Optimus L9 adını alan cihaz, donanımı ile orta seviye bir akıllı telefon olmasına karşın, üst düzey akıllı telefonlarda görmeye başladığımız detaylara sahip. Bu nedenle pazarda çıtayı yükseltecek bir cihaz olarak görebileceğimiz ürünün en dikkat çekici ayrıntısı ise 4.7inçlik IPS LCD ekran.

Reklam
Reklam

Görsel olarak ince L serisi çizgilerinin tüm ayrıntılarını üzerinde taşıyan ürün, donanımsal açıdan da tatminkar sayılabilir. 1GHz çift çekirdekli işlemci ve 1GB RAM ile donatılan akıllı telefon, 5 megapiksel çözünürlüğünde arka kameraya sahip. Önde de VGA görüntülü konuşma kamerasının unutulmadığı telefonda, 4GB hafıza ve microSD bellek kartı yuvası bulunuyor.

Android 4.0 işletim sistemi ile yüklü olarak geleceği açıklanan LG Optimus L9’un My Style Keypad adlı klavye yazlımı, tek elle kullanıma uygun kişiselleştirilebilir bir klavyeye olanak tanırken, QTranslator isimli uygulama, 64 farklı dile çeviri yapabiliyor. 2150mAh pil ile gelecek olan LG’nin yeni mobil cihazının satış fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi bilinmiyor.

[

**Fatih Projesi’ne Özel Çanta

**](http://itadvisor.com.tr/fatih-projesine-ozel-canta/)