LGS başvurusu bitiyor

Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) 10 Ocak Pazartesi günü başlayan başvuru süresi, yarın mesai saati bitiminde sona erecek.

LGS, resmi ve özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler (süper liseler), anadolu öğretmen liseleri, anadolu meslek liseleri, anadolu teknik liseleri, anadolu imam hatip liseleri, sağlık meslek liseleri ve diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerinde öğrenim görmek isteyen öğrencilere yönelik yapılacak.

LGS'ye, polis kolejlerinde okumak isteyen öğrenciler ile devlet okullarında parasız yatılı ve burslu okumak isteyen ilköğretim 8. sınıf öğrencileri de katılacak.

Reklam
Reklam

Ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler de LGS ile birlikte yapılacak Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvurabilecekler.

Ayrıca, LGS'ye resmi ve özel ilköğretim okullarının 8. sınıflarında okuyan tüm öğrenciler istemeleri halinde girebilecekler.

Başvuru işlemleri internet aracılığıyla elektronik ortamda okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek. Sınava katılacak öğrencilerin velileri okul müdürlüklerine başvuracak. Başvuru işlemleri ile ilgili açıklamalar http://sinavlar.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanan e-kılavuzda yer alıyor.