Libya Büyükelçiliği’ndeki gerginlik sona erdi

Türkiye’de tedavi gören Libyalı bir grup yaralı, elçiliğin kendileriyle ilgilenmediği iddiasıyla Libya Büyükelçiliği'ni bastı. Yaşanan...

Türkiye’de tedavi gören Libyalı bir grup yaralı, elçiliğin kendileriyle ilgilenmediği iddiasıyla Libya Büyükelçiliği'ni bastı. Yaşanan gerginlik, yetkililerin araya girmesiyle son buldu.
Koltuk değnekli, elleri alçılı olan yaklaşık 30 kişilik Libyalı vatandaş, öğle saatlerinde elçiliğin kendileriyle ilgilenmediğini öne sürerek, Libya Büyükelçiliği'ni bastı. Elçilik görevlileriyle tartışan grup üyeleri, Libya maslahatgüzarı ve görevlileri dışarı çıkardı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Grup üyeleri, içerde eylemlerini sürdürürken, emniyet güçleri dışarıda yoğun güvenlik önlemi aldı.
Bir süre sonra elçilik kulübesine gelen Libyalılar, burada elçi maslahatgüzarı ile tartıştı. Zafer işareti yapan ve Libya bayrağı taşıyan grup üyeleri, daha sonra tekrar içeri girdi. Dışarı çıkan iki Libyalının ise ellerindeki Libya bayrağını elçilik kapısına yapıştırdığı görüldü. Yaşanan gerginlik, yetkilerin ve polisin devreye girmesiyle kısa süre sonra son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz