Libyalı İş Adamları Suriyeli Mültecilere Para Dağıttı

Libyalı iş adamları Gaziantep'in Karkamış ilçesinde kurulu çadır kentte barınan Suriyeli mültecilere 162 Bin TL...

Libyalı iş adamları Gaziantep'in Karkamış ilçesinde kurulu çadır kentte barınan Suriyeli mültecilere 162 Bin TL para dağıttı.

Alınan bilgiye göre, Libya Trablus kenti Ticaret Sanayi ve Tarım Odaları Yönetim Kurulu Başkanı Halil Masoud M. Abdullah, Trablus Ticaret Sanayi ve Tarım Odaları Genel Müdürü Ahmet Ben Fegiiy Eli, Libya Ulusal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi iş adamı Muhammed Salem Gaddah, Trablus Ticaret Sanayi ve Tarım Odaları Birliği ve Libya Ulusal Yardımlaşma Vakfı işbirliği ile Suriye’de iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere Libyalı iş adamlarının aralarında topladığı para yardımını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Gaziantep’e geldi.

Reklam
Reklam

Gaziantep’te İl Afet Başkanı ve Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Türkiye'de geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin işlemleriyle ilgili "Koordinatör Vali" olarak görevlendirilen Merkez Valisi Veysel Dalmaz ile görüşen heyet, daha sonra Suriyeli mültecilerin bulunduğu Karkamış kampında Türk askerileri nezaretinde Suriyeli mültecilere 162 Bin Türk Lirası dağıttı. Suriyeli mültecilerin bulunduğu çadırları tek tek gezen heyet, yanlarında getirdikleri paraları çadırda bulunan mültecilere verdi.

Libyalı iş adamlarının ilerleyen günlerde tekrar Türkiye’ye gelerek yardımlarına devam edecekleri öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: