Lice'de Köylülerin Kaçırıldığı Iddiası-Diyarbakır Valisi Toprak:"Biri Bayan 10 Köy Sakininin, Dün Akşamsaatlerinde Köylerine Döndükleri Anlaşılmıştır"

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesinde, teröristlerce kaçırıldıkları iddia edilen 10 köylünün dün akşam saatlerinde köylerine döndüklerini bildirdi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesinde, teröristlerce kaçırıldıkları iddia edilen 10 köylünün dün akşam saatlerinde köylerine döndüklerini bildirdi.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Mayıs günü, Lice ilçesi Bayırlı köyü Sağlık Mahallesi'ne gelen bir grup teröristle köyden ayrılan 10 kişinin evlerine döndüğünü belirterek, "Ayrıldıkları günden bugüne kadar, aileleri veya yakınları tarafından güvenlik güçlerine köyden ayrıldıklarına dair müracaatta bulunulmayan ve güvenlik güçlerine bilgi verilmemesi istenilen, yaşları 18 ile 65 arasındaki biri bayan 10 köy sakininin dün akşam saatlerinde köylerine döndükleri anlaşılmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Toprak, teröristlerle birlikte gidenlerin, hangi amaçla gittikleri ve hangi konularda görüşmeler yaptıkları konusunda inceleme ve soruşturmalara başlandığını da kaydetti.

Lice ilçesi Bayırlı köyü Sağlık Mahallesi'ne 22 Mayıs saat 19.00 sıralarında gelen bir grup terör örgütü PKK mensubunun, yaşları 18 ile 65 arasında olan biri kadın 10 vatandaşı yanlarına alarak götürdükleri belirtilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: