Lice'de Yaşanan Gelişmeler

Erzurum'da bir grup, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki gösterdi.

Erzurum'da bir grup, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Caddesi Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan bir grup, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar ellerindeki bayraklarla yürüdü. Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanı Abdullah Kırmacı, burada grup adına yaptığı konuşmada, askeri alana Türk bayrağının indirilmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu belirtti. Bayrağın Türk milleti için her şeyden önemli olan ve bu uğurda binlerce şehit verilen bir değer olduğunu ifade eden Kırmacı, "Bayrağımız bağımsızlığın simgesi olmasının yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek kimsenin haddi ve hakkı değildir" dedi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gruptakiler Mahallebaşı semtine yürümek istedi. Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, gruptakilere uyarıda bulanarak, bölgeye gitmemelerini istedi. Polis aracının üzerine çıkan Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: