Lice'de Yaşanan Gelişmeler

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığındaki direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini kınadı.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığındaki direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini kınadı. Çalışkan, yaptığı açıklamada, bu olayın tamamen bir provokasyon olduğunu belirtti. Bayrağın bu topraklar üzerinde yaşayan milletimizin ortak sembolü ve en önemli değeri olduğunu ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti: "Bayrağımız millet olarak ezelden bugüne kadar uzanan tarihi yolculuğumuzda bağımsızlığımızı ve bunun için verdiğimiz ortak mücadeleyi simgelemektedir. Şunu açıkça görüyoruz ki; son yıllarda Hükumet'in sorunların çözülmesi noktasında atmış olduğu kararlı adımlar, bazı kesimleri ciddi şekilde rahatsız etmektedir. Gücünü birlik ve beraberliğinden alan, tarih boyunca vatanı uğruna canını vermekten çekinmeyen, Kürdü, Türkü, Çerkez'i, Laz'ı, Türkmen'i, Sünni'si, Alevi'si yani toplumumuzu oluşturan bütün insanlarımızla Türkiye Cumhuriyeti'ni daha müreffeh yarınlara taşıyacağız. Temennim, buna benzer çirkin saldırı ve provokasyonlara milletimiz aldanmasın. Sorunların çözümü yolunda milletimizi sorumlu davranmaya, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya davet ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: