Lice'de Yaşanan Gelişmeler

Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki gösterdi.

Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki gösterdi. Bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki amacıyla Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya geldi. Basın açıklaması yapan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, tek amacı çözüm sürecini sabote etmek olan münferit hadiselerin, bütün duyarlı vatandaşları olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarını da derinden üzdüğünü söyledi. Terör belası yüzünden çok sayıda gencini kaybeden ve milyarlarca lira zarara uğrayan Türkiye'de yeniden tesis edilen kardeşlik köprüsünün melun eller tarafından yıkılmak istendiğini belirten Erkoç, şunları kaydetti: "Son olarak Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında bayrağımıza yönelik yapılan saldırı, çirkin olduğu kadar maksatlıdır. Bayrağı uğruna binlerce şehit vermiş bu ülke insanının kutsal değerleri üzerinden hesap yapanlar, büyük bir yanlış ve gaflet içindedir. Sürecin sekteye uğratılması için yapılan provokasyonlara karşı halkımız ve güvenlik birimlerimiz her zamankinden daha fazla uyanık olmak durumundadır. Ülkemizi bir şekilde iç karışıklık içine çekmek isteyen şer güçler, birlik ve beraberliğimizi bozmak için ellerinden geleni yapmaktadır ancak son yaşanan hadiseler göstermiştir ki doğulusu ve batılısıyla tüm halkımız bu tehlikeli oyunların fazlasıyla farkındadır." Erkoç, son zamanlarda yapılan maksatlı saldırıların altında büyük hesapların yattığını belirterek, "Bölgemizde devam eden barış ortamı, bizleri sevindirdiği gibi şer odaklarını da üzmektedir. Bu devlet hepimizindir. Bu bayrak hepimizindir. Bu ülkenin geleceğini gasbetmelerine asla müsaade etmeyelim" diye konuştu. Basın açıklaması sırasında, Malatya Ticaret Borsası Başkan Vekili Kaya Doğan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek ve Malatya Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Evren hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: