Lice'deki Karakol Yapımı Gerginliği

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Lice'deki karakol yapımı gerginliğine ilişkin, "Hem Tunceli'de hem de Lice'de çıkan olayları, Gezi Parkı eylemlerinde başarılı olamayanların kursağında kalan heves olarak görüyorum" dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Lice'deki karakol yapımı gerginliğine ilişkin, "Hem Tunceli'de hem de Lice'de çıkan olayları, Gezi Parkı eylemlerinde başarılı olamayanların kursağında kalan heves olarak görüyorum" dedi. Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çözüm süreci doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini ve yaşanan olayların sürece zarar vermeyeceğini anlattı. Bölge halkının sürecin başarılı olmasını istediğini ifade eden Üstün, "Çok güçlü bir iradeyle çözüm süreci devam ediyor. Bu irade hem hükümette hem de Türkiye kamuoyunda var. Bölgede yaşayan insanlarımız, bu sürecin üzerine titriyor. Bölgedeki provakatif birtakım olaylarla çözüm sürecinin sabote edilmesi çok zor" diye konuştu. Üstün, sürecin başarısız olması için çeşitli eylemlerin yapıldığına işaret ederek, şöyle devam etti: "Bu, daha önce de çok denendi. Süreç başlamadan önce Paris'te işlenen cinayetler, partimize yapılan saldırılar bunu engelleyemedi. Hem Tunceli'de hem de Lice'de çıkan olayları, Gezi Parkı eylemlerinde başarılı olamayanların kursağında kalan heves olarak görüyorum. Gezi Parkı'nda yapamadıklarını Lice'de yapmaya çalışıyorlar. Kursaklarında kalmış bir heves ve öyle kalmaya devam edecek." Ayhan Sefer Üstün, gerginliğe neden olan karakolun yapımına çok önceden başlandığını ve bunun bahane edilmemesi gerektiğini vurguladı. "Orası sınır bölgesi ve neye ihtiyaç varsa yapılır" diyen Üstün, sözlerini şöyle tamamladı: "Gerekirse okul da yapılır, üniversite de yapılır. Bunu bahane edip sokağa çıkmanın anlamı yok. Bunun tek anlamı huzur istememektir. Yaşanan bu olaylar, çözüm sürecine asla zarar vermeyecektir. Bu eylemleri yapanlar, azınlığın da azınlığıdır. Bölge halkı sürecin başarıya ulaşmasını istiyor. Boşuna heveslenmesinler, Türkiye bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Gerekli demokratik yöntemler yapılıyor. AK Parti, demokratik adımları atmaya devam edecektir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: