ANKARA - Başbakan Erdoğan, halkın seçimlerde egemenliği başka yerlerde arayanların en güzel cevabı alacağını söyleyerek, "Hiç telaşa gerek yok. Bunu bazı kurum ve kuruluşlara tebliğ edenlere de gerekli hesabını 22 Temmuz'da sandıkta soracak" diye konuştu.
Erdoğan, seçimlerden beklentisiyle ilgili olarak, "Benim samimi beklentim en büyük umudum sandıktan A ya da B partisinin değil istikrarı sürdürecek bir tablonun galip çıkmasıdır" dedi.
Başbakan Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 62'inci Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 4.5 yıldaki ekonomik göstergelerinin neredeyse tamamının negatiften pozitife döndüğünü söyledi. Bu dönemde büyümede istikrarın sağlandığını ve her alanda büyük bir değişimi gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, bu değişimin sonucunun sadece kriz şartlarının ortadan kaldırılması olmadığını, çok daha rasyonel çok daha atılımcı bir gelecek planlamasının da temelinin atıldığını savundu.
SÜREÇ GELECEKTE DAHA İYİ ANLAŞILACAK
Erdoğan, "Bu sürecini gelecekte çok daha iyi anlaşılacağını çok daha değerlendirileceğine inanıyorum. Ancak ekonomimizin belirleyici aktörleri olarak sizlerin yani iş dünyamızın, yatırımcımızın, sanayicimizin üreticimizin, işletmecimizin bir gerçeği bugünden görerek tavrını hassasiyetini, duruşunu ortaya koyması son derece önemlidir. O gerçek demokratik istikrardır. İstikrar yoksa ne gelişme vardır, ne kalkınma vardır ne de huzur ve güven vardır. Demokratik istikrardan kastımız Türkiye'nin rotasından çıkmadan büyük yürüyüşünü sürdürmesidir. Bu yol büyüme, kalkınma, refah ve adalet yoludur. Bu yola taş koyan millet iradesinin önüne taş koymuş olur" diye konuştu.
TÜRKİYE'NİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR
Türkiye'nin ihtiyacının statüko olmadığını ifade eden Erdoğan, "Yani durağanlık değil, yerinde saymak değil, değişimdir, dönüşümdür. Hayatın temel dinamiği stotüko değil değişimdir. Değişime direnmek eşyanın tabiyatına direnmektir. Hayatın değişen şartlarına milletin iradesine direnmektir" dedi. Türkiye'nin son 4 yıllık "muhasebe kayıtlarına" bakıldığında neyin ne olduğunun ortada olduğunu söyleyen Erdoğan, "hakkaniyet sahipleri için hükümetimizin bu 4.5 yıllık performansı en nesnel en tartışılmaz en bilimsel değerlendirmelere açık biçimde ortadadır. Gelecekle ilgili vizyonumuz uzun veya orta vadeli planlamalarımız Türkiye'nin öncelikle 2013 ve ardından 100 üncü kuruluş yıldönümü için hedeflerimiz de en rasyonel en kalıcı biçimde ortadadır" dedi.
AKP hükümetini tartışmayı gündelik alışkanlıkları haline getirenlerin kesimlerin bile bu hedeflerin gerçekliğinin bugüne kadar tartışmaya açılamadığını savunan Erdoğan, "Kendilerini projeleriyle, programlarıyla ortaya koyamayanlar somut icraatlarla konuşmaya alışkın olmayanlar bizi ortaya koyduğumuz gerçekçi hedefleri de konuşamıyorlar" diye konuştu. Her yapılana "tu- kaka denildiğini" ifade eden Erdoğan, siyasetin polemik ve demogoji üzerinden değil program ve proje üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı.
SEÇİMLERDE İSTİKRARI SÜRDÜRECEK TABLO
Seçimlerle ilgili olarak Erdoğan, Türkiye'nin geleceği, istikrarın ve değişimin devamı için seçimlerin önemli olduğuna işaret etti. Erdoğan şöyle konuştu:
"Benim samimi beklentim en büyük umudum sandıktan A ya da B partisinin değil istikrarı sürdürecek bir tablonun galip çıkmasıdır… Türkiye'nin geleceğine dair ilgili fikirleri olan, yol haritası olan, somut problemlere nasıl bir yaklaşımla çözüm arayacağını açık seçik ortaya koyan, AB sürecinde kararlı olan, Türkiye'nin dünyaya açılmasını gönülden savunan anlayış bu seçimden galip çıkmalıdır diye düşünüyorum."
HALKIMIZ SESSİZ DEVRİMİ ÇOK İYİ GÖRÜYOR
Erdoğan, "Egemenliği başka yerlerde arayanlara 22 Temmuz'da halkımız en güzel cevabı verecektir. Hiç telaşa gerek yok. Bunu bazı kurum ve kuruluşlara tebliğ edenlere de gerekli hesabını 22 Temmuz'da sandıkta sorulacak…Aziz milletimiz Türkiye'de son dönemde gerçekleşen başarıları, sesiz devrim olarak adlandırılan değişikliklerin ve AB reformlarının uluslararası ilişkilerde gelişen konumumuzu, küresel sermayenin Türkiye'ye bakışını her alanda kırılan mali rekorları çok iyi görüyor" diye konuştu. Erdoğan, konuşmasını söyle sürdürdü:
DEMOKRASİYE EĞİLİP BÜKÜLEN TARİFLER GETİRİLMEMELİ
"Hiç kimse demokrasiye bize özgü, konjöktürel dalgalanmalara göre eğilip bükülebilen tarifler getirmeye çalışmamalıdır ve yine hiç kimse ben yaptım oldu, kolaycılığına meylederek Türkiye'yi dünyadan kopartacak tavırlar içinde olmamalıdır. Demokratik katılımı, her bir vatandaşın siyasi titrini, tercihine, söz hakkına, vatandaşlık hakkına sonuna kadar saygılı olmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Özellikle de TBMM çatısı altında milleti temsil etmek üzere yine millet tarafından görevlendirilenlerin bu değerlere saygı göstermesi sahip çıkması gerekir. Türkiye'de siyasi çeşitliliği, fikirlerin özgürce savunulduğu demokratik bir zemini her zaman savunduk."
Anayasa'nın demokrasi, laiklik, sosyal devlet ve hukuk anlayışı ilkelerinin vazgeçilmez olduğunu belirten Erdoğan, bu ilkelerden birinin olmazsa olamayacağını ifade etti. Erdoğan, mükemmel ve ileri bir devletin bu dört özellikle olabileceğini kaydetti.
BAYKAL'DAN SERT SUÇLAMALAR
CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'a şu cümlelerle yüklendi:
"- Demokrasi kimsenin babasının malı değildir. Kimse milli irade hamaseti yapmasın.
- Laiklik tartışmasını senin Meclis Başkanın çıkarmadı mı? Sen desteklemedin mi?
- Hükümet, "Asker yetki istesin verelim" diyor. Kime? Medyaya söylüyor. Dolmabahçe'de üç saat görüştünüz. "Bunları konuşmadınız mı?" sayın Başbakan böyle mesajlar göndereceğine, o görüşmede neler konuştuklarını halka açıkla.
- Cumhurbaşkanı ile üç saat yan yana oturuyor. Birbirlerine selam bile vermiyor. Artık yeni bir iktidara ihtiyaç var. AKP'ye teşekkür ediyoruz."
AĞAR: DAVUL ZURNA ÇALARAK OPERASYON YAPILMAZ
Toplantıda konuşma yapan bir başka lider ise Doğru Yol Partise Genel Başkanı Mehmet Ağar'dı. Hükümetin icraatını eleştiren Ağar, "Köylüyü esnafı ezdirdiniz, yeni zenginler yarattınız. 'Sandıkta hesap soracağız' diyorsunuz. Hesabı size biz soracağız biz." dedi.
Ağar, hükümeti terörle mücadele konusunda da şu sözlerle eleştirdi: "Yaptıklarınızı büyük üzüntü ile karşılıyoruz. Bir ülkenin Başbakan'ı ülkenin Genelkurmay Başkanı'na medya aracılığıyla mektup yazıyorsa bu iş bitmiştir. Davul zurna çalarak operasyon yapılmaz."
ANKA / Mynet Haber