Lig lideri mağlup eden Antalya Büyükşehir Belediye maddi sıkıntılarla boğuşuyor

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımı maddi sıkıntılarla boğuşuyor. Maddi imkânsızlıklara...

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Antalya Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımı maddi sıkıntılarla boğuşuyor.

Maddi imkânsızlıklara rağmen lig lideri Galatasaray’ı da deplasmanda mağlup eden Antalya Büyükşehir Belediyespor’da mücadele eden oyuncular kredi kartı borçlarını ödeyememenin yanı sıra araçlarına benzin dahi alamamanın sıkıntısını yaşıyor. Tüm maddi sıkıntılara rağmen ligde kalacaklarına inanan Antalya Büyükşehir Belediyespor’un antrenörü Dragan Sakota, takımının bu sezon düşmeyeceğini ifade ediyor.

Reklam
Reklam

Beko Basketbol Ligi’nin ilk 8 haftasında galibiyet alamayan ve ilk puanını 9. haftada Hacattepe Üniversitesi’nden alan Antalya Büyükşehir Belediyespor geride kalan 23 haftada 29 topladı. Ligde 14. sırada yer alan ve düşme tehlikesini ensesinde hisseden Antalya Büyükşehir Belediyespor’da oyuncular kredi kartlarını, ev kiralarını ödeyememenin sıkıntısını yaşıyor.

Takımda yer alan yabancı oyuncular ise ailelerine para gönderemediklerini ifade ediyorlar. Zaman zaman oyuncuların antrenmanlara gelmek için dahi araçlarına benzin alacak paralarının bile olmadığını kaydediyor. Sezon başında da basketbol takımının bütçesini düşüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, takımda yer alan oyuncularının maaşlarını ise 4-5 ay geriden gelerek ödemeye çalışıyor.

Maddi imkânsızlıklarının yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyespor, Türkiye basketbol liginde en düşük bütçeyle sahip takım arasında yer alıyor.

TAKIM İLK PUANI SAKOTA İLE TANIŞTI

Antalya Büyükşehir Belediyespor’un ilk 8 haftada puan alamamasını takımın tamamen hücuma dönük oyunculardan kurulmasına bağlayan antrenör Dragan Sakota, sezon başında takımın kurulmasında yanlış oyuncu seçimi yapıldığını, defans yönünden zayıf kaldıkları için bir çok karşılaşmadan mağlup ayrıldıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Kendi basketbol felsefesinin bu anlayışta olmadığını kaydeden Sakota, “Takımı ben kurmadığım için çok da bir şey söyleyemiyorum. Benimde takıma belli bir süre alışma sürecim oldu. Sonra takım galibiyetlerle yavaş yavaş tanışınca oyunculara istek ve arzu geldi.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyespor’un devraldığında takımın tamamen güvenini kaybetmiş olduğunu belirten koç Sakota, takımda geriye dönük borçlar olduğu gerekçesiyle de ilk geldiği dönemde FIBA’dan transfer yasağı olması gerekçesiyle takıma takviyeler yapamadığını hatırlattı.

Cezanın kaldırılmasının ardından takımına oyuncular katmak istediğini ancak birçok oyuncunun hem maddi imkânlardan hem de fazla transfer ücretinden dolayı alınamadığını belirten Sakota, “Takımda yer alan bir çok oyuncu daha önce oynadıkları takımlarda hep yedek olarak forma giymiş oyuncular. Galibiyet almaya başladık oyuncuların güvenini geri gelmeye başladı. Sonra da yavaş yavaş takım ruhu oluşmaya başladı. Fakat yine de tecrübe eksikliğimiz gözle görülür durumda.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

‘LİG LİDERİNİ DEPLASMANDA DEVİRDİK, TAKIMIMIN DÜŞMEYECEĞİNE İNANIYORUM’

Lig lideri Galatasaray Medical Park’ı deplasmanda 10 sayı farkla yıkan Antalya BŞB’nin başarılı çalıştırıcısı Sakota, kendisinin çok iyimser düşündüğünü, takımın düşmeyeceğine çok inandığını açıkladı.

Kendilerinden bir alt sırada bulunan Trabzonspor’un işlerinin kendilerinden daha kolay olduğunu kaydeden Sakota, Galatasaray galibiyetini ise “Galatasaray takımı bizi hafife aldı. Daha önceki maçlarda bizi mağlup ettikleri için bu maça da rahat çıktılar. Bizde maça korkmadan çıktık ve galibiyet aldık.” şeklinde değerlendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: