Ligin kaderi bu maça bağlı

Spor kamuoyunun ve futbolseverlerin merakla beklediği Sivasspor-Galatasaray maçı öncesinde, Sivas'ta gündemin ilk sırasında bu karşılaşma yer alıyor.

Sivaslı futbolseverler, ligde "3 Büyükler" ile zirve mücadelesi veren takımları Sivasspor'un, hafta sonu şampiyonluğun en büyük adayı olan Galatasaray ile oynayacağı maçı dört gözle bekliyor.

Sonucu spor kamuoyu ve futbolseverler tarafından merak edilen karşılaşma öncesinde, Sivas'ta en çok konuşulan konuların başında bu maç geliyor.

Sivasspor'un başarısı ile gurur duyan Sivaslı futbolseverler, maça büyük ilgi gösteriyor. Çevre illerden de futbolseverlerin ilgi gösterdiği karşılaşmanın biletlerinin tamamı satıldı.

Reklam
Reklam

Bu arada zorlu maç öncesinde kentin işlek caddeleri ve sokakları Sivasspor bayraklarıyla ve kırmızı-beyaz balonlarla süsleniyor. Kent esnafı iş yerlerine, vatandaşlar da evlerinin balkonlarına ve camlarına Sivasspor bayrakları asıyor.

Sivasspor taraftar sitelerinde, taraftarlar birbirleriyle mesajlaşarak hafta sonu oynanacak karşılaşmada buluşmak için sözleşiyor. Taraftarlar, karşılaşmada takımlarına destek çağrısında bulunuyor.

Yılın maçı olarak nitelendirilen bu önemli maç öncesi, kentteki oteller ve uçak seferlerinde de büyük talep artışı oldu. İl dışından maçı izlemeye gelecek sporseverler ve basın mensuplarının talepleri nedeniyle kentteki birçok otelde yer bulunamıyor.

Bu arada maç nedeniyle THY'nin Sivas-İstanbul karşılıklı uçak seferlerinde de maçın oynanacağı hafta sonu için yoğun bir talep olduğu belirtildi.