LİHKAB'ların Kapanması Memurlar Fazla Mesai Yapmasına Neden Olacak

Mahkeme kararıyla Lisanslı Harita Kadastro Büroları'nın (LİHKAB) kapanması üzerine yeniden vatandaşa hizmet verecek olan kadastro...

Mahkeme kararıyla Lisanslı Harita Kadastro Büroları'nın (LİHKAB) kapanması üzerine yeniden vatandaşa hizmet verecek olan kadastro müdürlüklerinde vatandaşın mağdur olmaması için çalışma başlatıldı.

Lisanslı Harita Kadastro Büroları'nın kapanmasıyla kadastro hizmetini 1 Nisan tarihinden itibaren yeniden kadastro müdürlüklerinin vermeye başladığını belirten Samsun Tapu ve Kadastro 10.Bölge Müdürü Hasan Özalban, bu durumun beklenen bir gelişme olmadığını söyledi.

Vatandaşa kadastro hizmeti verilmesi maçıyla açılan özel kadastro bürolarının iş yapmaya başlamasıyla bu alanda çalışan memurları başka yerlerde görevlendirdiklerini ifade eden Hasan Özalban, “Bizim elimizde şuan çok yoğun bir şekilde ‘22A’ dediğimiz yenileme kadastro çalışmalarımız var. Dolayısıyla bizim personelimizin çocuğu bu işlerde görevli. Söz konusu LİHKAB’ların kapanmasıyla diğer kadastro hizmetlerini de bizim yapmamamız gerekecek. Tabiki vatandaşları bu noktada mağdur etmemek için bir takım önlemler alacağız. Yoğun bir tempoda çalışan memurlarımızın sayısı artmadan iş yükümüz arttı. Tabiki aksamalar azda olsa yaşanacaktır. Çünkü bizim ileriye dönük tüm hesaplamalarımızda bu işlerin bize değil özel bürolara verileceği yönündeydi. Özel kadastro bürolarının yeniden açılmasına kadar tüm arkadaşlarımızla birlikte gerekirse hep beraber fazla mesai yaparak vatandaşın işini göreceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: