Likya Yolu Için Tanıtım Filmi Hazırlandı

Antalya'daki Likya Yolu ile ilgili Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) tarafından hazırlanan film, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Antalya'daki Likya Yolu ile ilgili Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) tarafından hazırlanan film, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Antalya'dan başlayıp Fethiye'de sona eren 506 kilometrelik Likya Yolu'nun yurt içi ve yurt dışında tanıtımı için ATAV tarafından hazırlanan 40 dakikalık "Işık Ülkesi Likya Yolu" adlı film, Kaleiçi'ndeki Suna İnan Kıraç Müzesi'nde düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Toplantıya, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, ATAV Başkanı Nizamettin Şen ve filme katkı sağlayanlar katıldı.

Reklam
Reklam

Nizamettin Şen, toplantıda yaptığı konuşmada, ATAV'ın uzun yıllardır Antalya'nın tanıtılması konusunda çaba sarf ettiğini söyledi.

Filmin tanıtılması konusunda çok kişinin emeğinin geçtiğini belirten Şen, "Dünya'nın ilk 10 yürüyüş yolu listesinde yer alan Likya Yolu, dünyada antik kentler arasındaki tek yürüyüş yoludur. Turizcilerin artık kitle turizmi dışında böyle ürünlerin çıkmasında katkı koymaları ve destek olmaları gerekiyor. Her şeyi devletten beklememek gerekli. Bu filme katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Yüksel ise bu tür çalışmaların çok değerli olduğunu kaydetti. Filmin çok güzel hazırlandığını dile getiren Yüksel, "Sivil toplum kuruluşlarımızla yerel yönetimlerimizle üniversitelerimizle bizim giremediğimiz, ulaşamadığımız, olgunun, durumun hareketi paşlaşarak bu şekilde kamuoyuna sunulmasını istiyoruz. Sayın valimiz bu filmin CD'lerinin çoğaltılması için katkı sağlamamızı istedi. Bu şekilde de çorbada bizimde katkımız olmuş olacak. Bu tür projlere her zaman destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Nizamettin Şen, Vali Yardımcısı Yüksel ve filme katkı sağlayanlara plaket verdi.

Muhabir: Okan Özer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: