Murat ÇAKIR/İSTANBUL, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Kuveyt yeni terminalinin inşaatı uzun zamandan bu yana takip ettiğimiz bir projeydi. Yurtdışında bu ölçekteki bir projeyi bir Türk şirketi olarak aldığımız için son derece mutlu ve gururluyuz. İhale onayının bize tebliğ edilmesi ve gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından üstün bir kalitede ve en hızlı şekilde bu terminal inşaatını tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.
Limak’ın global bir Türk markası olma yolunda hızla ve kararlı adımlarla ilerlediğini belirten Özdemir, şöyle konuştu:
“Havalimanı inşaatı ve işletmesi konusunda son yıllarda çok önemli projelere imza attık. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yeni terminal binasını inşa ettik ve işlettik. Kosova’da Priştine Havalimanı’nı terminalini inşa ettik ve işletiyoruz. Mısır’da Kahire Havalimanı’nda ikinci terminal binasının inşaatına devam ediyoruz. Son olarak Rusya’da Rostov Havalimanı’nda yeni terminal binası inşaat işini kazandık. Dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Üçüncü Havalimanı’nı inşa eden ve işletmesini yapacak olan konsorsiyumda yer alıyoruz. Limak olarak Türk bayrağını bu anlamda dünyada dalgalandırmaya devam edeceğiz.”
YOLCU KAPASİTESİ 13 MİLYON
İlk etapta 13 milyon yolcu kapasiteli olarak inşa edilecek olan Kuveyt Havalimanı yeni terminal binasının kapasitesi daha sonra yapılacak iyileştirmelerle 25 milyona kadar çıkarılabilecek.
Bütçesi tamamen devlet tarafından karşılanacak olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı projesinde ana yüklenci olan Limak İnşaat, devrin ardından iki yıl süreyle bakım ve onarım hizmeti de verecek. Öte yandan terminal inşaatının tamamlanmasının ardından operasyona geçiş süreci de yürütülecek.
Uluslararası Havacılık Örgütü ÇATIDA 12 MW’LIK GÜNEŞ PANELİ
Çatısı güneş panelleri ile kaplanacak olan yeni terminal binası Leed Gold sertifikası alarak çevrecilik alanında bu düzeyde akreditasyonu olan ilk yolcu terminali olmayı hedefliyor.
Toplam 700 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak yeni terminal binasının çatısına konulacak olan yaklaşık 66 bin güneş paneli 12 MW’lık kurulu güce sahip olacak.
ORTALAMA 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Projenin mimari dizaynı Foster & Partners tarafından yapılırken inşaat süresince ortalama 5,000 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.
Projeyle birlikte Kuveyt mevzuatının izin verdiği ölçüde Türkiye’den de önemli miktarlarda mal ve hizmet tedariki gerçekleştirilecek.
İhale sürecinde Limak İnşaat’ın Kuveyt’teki temsilciliğini ise Kharafi National Company yaptı.
(FOTOĞRAF)
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz